X

Μνημείο για τον «άγνωστο στρατιωτικό σκύλο»

Τις θυσίες του στρατιωτικού σκύλου στο πεδίο της μάχης αναγνώρισε ο αμερικανικός στρατός. Εγκαινίασε μνημείο με χαραγμένη τη φράση "Φρουροί της Ελευθερίας της Αμερικής"

Ant1news

 

Τα αγάλματα 4 σκύλων και του στρατιώτη εκπαιδευτή τους τοποθετήθηκαν σε μπρούτζινη βάση, ύψους σχεδόν 3 μέτρων, στην Αεροπορική Βάση Λάκλαντ του Σαν Αντόνιο στο Τέξας, οπου εκπαιδεύονται στρατιωτικοί σκύλοι από το 1958.

"Αυτοί οι σκύλοι ήταν πατριώτες όσο οποιοσδήποτε άλλος υπηρέτησε", δήλωσε ο εκπαιδευτής Τζον Μπέικερ, του οποίου το 212ο τάγμα Στρατιωτικής Αστυνομίας Α ήταν γνωστό ως "Τετράποδη Κόλαση".

Ντόμπερμαν, γερμανικός ποιμενικός, λαμπραντόρ και βελγικός ποιμενικός μαλινουά είναι οι 4 κυριότερες ράτσες που χρησιμοποιούνται στο στρατό από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, ένα μπουλντόγκ, ο "Στάμπι", μύρισε τα θανατηφόρα αέρια και για τον λόγο αυτόν προήχθη σε λοχία, τιμήθηκε με παράσημο ανδρείας από το Στρατηγό Τζον Πέρσινγκ. Έγινε και η μασκότ του πανεπιστημίου Τζόρτζτάουν στην Ουάσινγκτον.

Στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στην Κορέα και το Βιετνάμ, οι σκύλοι χρησιμοποιούνταν ως φύλακες και ως ανιχνευτές ναρκών.

Στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, στρατιωτικοί σκύλοι έχουν εντοπίσει αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και βόμβες που τοποθετούνται στους δρόμους.