X

«Απειλείται η γεύση της μαρμελάδας»

Μείζον θέμα θεωρεί βρετανίδα βουλευτής το σχέδιο της ΕΕ να περιορίσει την ποσότητα ζάχαρης στις μαρμελάδες.

Ant1news


Οι Βρυξέλλες θέλουν να μειώσουν από το 60 στο 50% την ποσότητα ζάχαρης στις μαρμελάδες και η Τέσα Μάντ, βουλευτής του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος που μετέχει στην κυβέρνηση της Βρετανίας, διαβλέπει σοβαρούς κινδύνους για το παραδοσιακό εγγλέζικο πρόγευμα.

"Φοβάμαι ότι η συζήτηση αυτή θα σηματοδοτήσει το θάνατο του παραδοσιακού εγγλέζικου πρωινού, όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα", είπε η βουλευτής απευθυνόμενη στους Βρετανούς συναδέλφους της.

"Μειώνοντας το ποσοστό της ζάχαρης η μαρμελάδα θα χάσει τη χαρακτηριστική υφή της. Το αποτέλεσμα θα είναι μια ομοιογενής μάζα, που δεν θα μοιάζει με τίποτα απ' όσα ξέρουμε", εξήγησε, εκφράζοντας ταυτόχρονα το φόβο ότι οι παρασκευαστές θα αντικαταστήσουν τη ζάχαρη με φτηνότερα προϊόντα, κακής ποιότητας.

Ο κίνδυνος είναι να βρεθούν στο τραπέζι των Βρετανών "προϊόντα παραπλήσια με τις γαλλικές και τις γερμανικές μαρμελάδες ή, ακόμη χειρότερα, με τις αμερικάνικες", σχολίασε η Μάντ, μιλώντας στο BBC.

Η βρετανική κυβέρνηση, πάντως, στηρίζει την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκπρόσωπος του υπουργείου Περιβάλλοντος είπε ότι η μείωση της ζάχαρης στις μαρμελάδες "θα δώσει ώθηση στην οικονομία" καθώς "θα διευκολύνει τους Βρετανούς παραγωγούς να κάνουν εξαγωγές".