X

Χαμηλά ο πήχης για τα έσοδα από τις αδρανείς καταθέσεις

Άνθρακες αποδεικνύεται ο θησαυρός που ανέμενε η κυβέρνηση από τις αδρανείς καταθέσεις, κρίνοντας από το ποσό των μόλις 15 εκατ. ευρώ που εκτιμάται ότι θα καταλήξει στα δημόσια ταμεία.

Ant1news



Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας απαντώντας στη Βουλή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλη, κατέβασε πολύ τον πήχη των προσδοκιών, αναφέροντας πως σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση θα έχει ασφαλή εικόνα για τα ποσά που θα περιέλθουν στο δημόσιο μέχρι την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2014.

«Όταν συζητούσαμε το νόμο τον περασμένο Απρίλιο ακούγαμε για ποσά της τάξης των 5 δις ευρώ, ακόμα και 500 εκατ. ευρώ να είναι, θα ήταν καλά», είπε ο Ν. Τσούκαλης.

Σε ότι αφορά τις αποκλίσεις που παρατηρούνται, ο Χρ. Σταϊκούρας επεσήμανε ότι χρήζουν αξιολόγησης από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές με την κυβέρνηση να κινείται άμεσα μόλις αποκτήσει ολοκληρωμένη εικόνα.

Οι πόροι πάντως, αυτοί αναλόγως των δημοσιονομικών δυνατοτήτων θα μπορούσαν να κατευθυνθούν σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών και για τη στήριξη των ομάδων που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση, χωρίς ωστόσο, να συνδέονται με κάποια συγκεκριμένη παροχή.