X

Στοπ στην αλληλοκατασκοπεία από ΗΠΑ και Γερμανία

ΗΠΑ και Γερμανία αναμένεται να συνάψουν συμφωνία με την οποία θα δεσμεύονται να μην αλληλοκατασκοπεύονται.

Ant1news

Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Ζόνταγκστσάιτουνγκ μια αντιπροσωπεία της καγκελαρίας της Γερμανίας και υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι που συναντήθηκαν στα μέσα της εβδομάδας στον Λευκό Οίκο κατέληξαν στην υιοθέτηση μιας τέτοιας συμφωνίας, η οποία αναμένεται να συναφθεί στις αρχές του ερχόμενου έτους.

Από πλευράς του το γερμανικό περιοδικό "Ντερ Σπίγκελ" γράφει ότι οι δύο χώρες προτίθενται να δεσμευτούν να μην προβαίνουν σε βιομηχανική κατασκοπεία, ενώ επισημαίνει ότι ο επικεφαλής της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) Κιθ Αλεξάντερ αναγνώρισε ενώπιον ολίγων ότι το κινητό τηλέφωνο της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ είχε παρακολουθηθεί στο παρελθόν.

Σε συνάντηση με την γερουσιαστή των δημοκρατικών Νταϊάν Φάινσταϊν, στην οποία μετείχε επίσης ο Γερμανός ευρωβουλευτής Έλμαρ Μπροκ, ο Κιθ Αλεξάντερ απάντησε ότι αυτό "δεν συμβαίνει πια" σε ερώτηση για το αν πράγματι παρακολουθείτο το κινητό τηλέφωνο της Μέρκελ.

Την ίδια ώρα, οι επικεφαλής των γερμανικών υπηρεσιών πληροφοριών αναμένεται να μεταβούν στην Ουάσινγκτον μετά τις αποκαλύψεις για τη φερόμενη παρακολούθηση του κινητού της Μέρκελ.