X

«Η μητέρα πατρίδα είναι πάντα στο πλευρό σας»

Σε Έλληνες μειονοτικούς, στη Δερβιτσάνη, μίλησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Κάρολος Παπούλιας, τόνισε ότι η μητέρα πατρίδα είναι πάντα στο πλευρό τους.

Ant1news


«Η μητέρα πατρίδα προσπαθεί με κάθε τρόπο και μέσο, παρά τις ασφυκτικές δημοσιονομικές συνθήκες, να βελτιώσει και να επιλύσει τα προβλήματα της καθημερινότητας που σας απασχολούν είτε στην Αλβανία είτε στην Ελλάδα» διαβεβαίωσε τους Έλληνες μειονοτικούς στη Δερβιτσάνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Κάρολος Παπούλιας τόνισε πως έχει διαβεβαιώσεις από τους Έλληνες υπουργούς ότι καταβάλλονται προσπάθειες για τη μερική έστω επίλυση των συνταξιοδοτικών προβλημάτων των μειονοτικών αλλά και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψής τους.

Παράλληλα, δήλωσε πως κατά τις συναντήσεις του, στα Τίρανα, με την αλβανική πολιτική ηγεσία διαπίστωσε ότι «από την επανεκκίνηση των ελληνοαλβανικών σχέσεων, και την εντατικοποίηση του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών, οι μεγάλοι κερδισμένοι θα είστε εσείς οι Έλληνες της Αλβανίας, που σε περιόδους εντάσεων ήσασταν εκείνοι που πληρώσατε πρώτοι το τίμημα της διαφορετικής εθνικής καταγωγής σας».

Απευθυνόμενος, τέλος στον παριστάμενο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο, είπε, μεταξύ άλλων, ότι «η παρουσία σας μας δίνει δύναμη».