X

Με ραδιενεργό πολώνιο δηλητηριάστηκε ο Αραφάτ

Ο Αραφάτ δηλητηριάστηκε με ραδιενεργό πολώνιο το 2004, δήλωσε η χήρα του Σούχα, μετά τα αποτελέσματα ιατροδικαστικών εξετάσεων.

Ant1news



Με ραδιενεργό πολώνιο δηλητηριάστηκε το 2004 ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ, δήλωσε η χήρα του Σούχα, αφού έλαβε τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων που έκανε ελβετικό εργαστήριο σε δείγματα που είχαν ληφθεί από το λείψανο του εκλιπόντος ηγέτη των Παλαιστινίων.

"Αποκαλύπτουμε ένα πραγματικό έγκλημα, μια πολιτική δολοφονία", δήλωσε η Σούχα Αραφάτ στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς από το Παρίσι.

Μια ομάδα ειδικών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από το Ινστιτούτο Ακτινοφυσικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λωζάννης, άνοιξαν τον τάφο του Αραφάτ στην Ραμάλα της Δυτικής Όχθης και πήραν δείγματα από το λείψανό του για να ερευνήσουν όσον αφορά τη φερόμενη δηλητηρίασή του.

"Αυτό επιβεβαίωσε όλες μας τις αμφιβολίες", σημείωσε η Σούχα Αραφάτ, η οποία συναντήθηκε με μέλη της ελβετικής ιατροδικαστικής ομάδας στην Γενεύη. "Αποδείχθηκε επιστημονικά ότι δεν πέθανε από φυσικά αίτια και έχουμε επιστημονικές αποδείξεις ότι αυτός ο άνθρωπος δολοφονήθηκε", πρόσθεσε η ίδια.

Η Σούχα Αραφάτ δεν κατηγόρησε κάποια χώρα ή κάποιο πρόσωπο, ενώ σημείωσε ότι ο ιστορικός ηγέτης της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) είχε πολλούς εχθρούς. 

Πάντως, το Ισραήλ αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τον θάνατο του Γιάσερ Αραφάτ. "Δεν υπάρχει καμία σχέση του Ισραήλ με κανένα τρόπο", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, ο Γιγκάλ Παλμόρ, απαντώντας σε ερώτηση του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Τα συμπεράσματα της έκθεσης "είναι απολύτως ασαφή", σχολίασε ο ίδιος.