X

Τα φανάρια κόστισαν 35.000 ευρώ, αλλά δεν τα χρησιμοποιεί κανείς

Η διάβαση με τους φωτεινούς σηματοδότες φτιάχτηκε για να περνάει τις αγελάδες του ένας κτηνοτρόφος, ο οποίος πάντως για την ώρα… την αγνοεί.

Ant1news

Σε ένα χωριό της Θουριγγίας, στην κεντρική Γερμανία, οι αρχές έφτιαξαν τον περασμένο Μάιο έναν καινούριο αυτοκινητόδρομο. Επειδή περνούσε μέσα από τα χωράφια ενός αγρότη, θέλησαν να τον εξυπηρετήσουν και μερίμνησαν για τη δημιουργία μίας διάβασης με φωτεινούς σηματοδότες, προκειμένου να περνάει απέναντι τις αγελάδες του.

35.000 ευρώ κόστισε η «σπέσιαλ-μεταχείριση» του κτηνοτρόφου Στέφεν Ράιχμποτ στην κοινότητα Ντίτερσντορφ, αλλά ούτε ο ίδιος δε χρησιμοποιεί τη διάβαση. Για να τον διευκολύνουν, οι αρχές σκέφτηκαν να του δώσουν ένα «κλειδί» για να σταματάει την κυκλοφορία την ώρα που χρειάζεται να περάσει το κοπάδι από το δρόμο. Μέχρι σήμερα, όμως, δεν έχει εμφανιστεί για να το παραλάβει.

Όταν επικοινώνησαν μαζί του δημοσιογράφοι, ο κτηνοτρόφος δήλωσε: «Θα περάσω… μάλλον το Πάσχα, που έχω και ορισμένες άλλες δουλειές». Φαίνεται πως στη συγκεκριμένη περίπτωση τα λεφτά των φορολογουμένων πήγαν… στον κάλαθο των αχρήστων.