X

Το Χαμόγελο του Παιδιού γίνεται… 18!

Εδώ και 18 χρόνια, το Χαμόγελο του Παιδιού, στηρίζει εκατομμύρια παιδιά και τις οικογένειες τους σε ολόκληρη την Ελλάδα, πάντα με συνέπεια στην επιθυμία και το όραμα του Ανδρέα.

Ant1news


Ήταν 9 Νοεμβρίου 1995,  όταν ο μόλις δέκα ετών Ανδρέας Γιαννόπουλος, έγραψε με ώριμα λόγια στο ημερολόγιό του την επιθυμία του: Την ίδρυση ενός Συλλόγου για τα παιδιά που έχουν ανάγκη, ανεξαρτήτου χρώματος, θρησκείας και φύλου.

Και αυτή την επιθυμία, στα δέκα του χρόνια, τη μοιράστηκε με όλους εμάς ξαφνιάζοντας και ταρακουνώντας την ελληνική κοινωνία και έγινε σκοπός και πράξη για πάρα πολλούς  συνανθρώπους μας. Λίγες μέρες αργότερα ο Ανδρέας έχασε τη μάχη για τη ζωή, το όραμά του όμως παραμένει ακόμη ζωντανό και χαρίζει Χαμόγελο στα παιδιά που το έχουν ανάγκη!

Σε αυτά τα 18 χρόνια δράσης του, το Χαμόγελο του παιδιού έχει χειριστεί εκατοντάδες περιστατικά εξαφανίσεων παιδιών, παρεμβαίνει σε καταγγελίες για κακοποίηση και παραμέληση παιδιών, φροντίζει ώστε τα παιδιά να υποβάλλονται σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις, ενώ στα 13 σπίτια του Χαμόγελου σήμερα μεγαλώνουν 309 παιδιά διαφόρων ηλικιών, ενώ συνολικά αυτά τα 18 χρόνια έχουν βρει μία ζεστή αγκαλιά 627 παιδιά.

Σημαντική συμβολή στο να γίνει πραγματικότητα το όραμα του Ανδρέα όλα αυτά τα χρόνια έχουν οι χιλιάδες εθελοντές, που χάρη στην πολύτιμη βοήθειά τους έχουν καταστήσει το Χαμόγελο του παιδιού τον πλέον αξιόπιστο οργανισμό.

Στο πλαίσιο του  31ου Κλασικού Μαραθωνίου, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, 130 παιδιά, που αποτελούν την ομάδα του Χαμόγελου, θα τρέξουν στον παιδικό Μαραθώνιο για τα 18 χρόνια του Οργανισμού, μεταφέροντας το μήνυμα του Ανδρέα, «…αν ενωθούμε όλοι, θα τα καταφέρουμε». Ο αγώνας θα διεξαχθεί μπροστά από το Καλλιμάρμαρο στάδιο με τη συμμετοχή συνολικά περισσότερων των 800 παιδιών, εμπνέοντας τα αθλητικά ιδεώδη σε χιλιάδες παιδιά και οικογένειες.  

Επιπλέον, τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στις 20:00 στο Ινστιτούτο Γκαίτε (Ομήρου 14-16, Αθήνα) οι γνωστοί SUONO Brass Quintet διοργανώνουν μουσική βραδιά αφιερωμένη στον Οργανισμό και στον εορτασμό των 18 χρόνων από την ίδρυση του. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η στήριξη του έργου του Οργανισμού που απλώνεται σε ολόκληρη τη χώρα.