X

Τα… κάρφωσε στην Κόκκινη Πλατεία

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το «αστυνομοκρατούμενο κράτος», ένας εκκεντρικός Ρώσος καλλιτέχνης κάρφωσε τα γεννητικά του όργανα έξω από το Μαυσωλείο του Λένιν στη Μόσχα.

Ant1news

Έντρομοι οι περαστικοί είδαν τον 29χρονο διαδηλωτή να κάθεται γυμνός στο δρόμο, έχοντας ένα καρφί περασμένο στους όρχεις του. Ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία, που έσπευσε στο σημείο και μέχρι να έρθουν οι πρώτες βοήθειες, σκέπασαν τον διαδηλωτή με μία κουβέρτα για να κρύψουν τη γύμνια του.

Ο 29χρονος Πιοτρ Παβλένσκι θέλησε με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθεί, όπως είπε, για την απάθεια του κόσμου στο «αστυνομοκρατούμενο ρωσικό κράτος». Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Μόσχας για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον ανακριτή και να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης προκαλεί με τη συμπεριφορά του. Στο παρελθόν είχε ράψει τα χείλη του για να διαμαρτυρηθεί για τη σύλληψη των μελών του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, ενώ είχε καλύψει το γυμνό σώμα του με συρματόπλεγμα έξω από κυβερνητικό κτίριο της Αγίας Πετρούπολης τον περασμένο Μάιο.