X

Ξανά μαζί οι ABBA;

Νέα σενάρια για επανένωση του θρυλικού σουηδικού συγκροτήματος πυροδότησε η συνέντευξη της τραγουδίστριας Αγκνέθα Φέλτσγκογκ σε γερμανική εφημερίδα.

Ant1news

Τον ερχόμενο Απρίλιο συμπληρώνονται 40 χρόνια από την νίκη των ABBA στο διαγωνισμό της Eurovision, με το τραγούδι «Waterloo» και με αφορμή την επέτειο, το σουηδικό συγκρότημα ενδέχεται να επανενωθεί για να γιορτάσει την επέτειο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, η 63χρονη σήμερα Αγκνέθα Φέλτσγκοκ δήλωσε «Φυσικά, είναι ένα θέμα για το οποίο σκεφτόμαστε », απαντώντας στην ερώτηση για μία πιθανή επανένωση. «Υπάρχουν σχέδια να κάνουμε κάτι ξεχωριστό για να γιορτάσουμε την επέτειο», πρόσθεσε.

Γεννημένη στο Γιόνκεπινγκ της Σουηδίας στις 5 Απριλίου του 1950, η Αγκνέθα εγκατέλειψε το σχολείο στα 15 της για να γίνει τραγουδίστρια. Στα τέλη της δεκαετίας του ’60 αρραβωνιάστηκε το γερμανό στιχουργό, Ντέιβιντ Ζίμμερμαν, ο οποίος της άνοιξε το δρόμο για διεθνή καριέρα.

Το ειδύλλιο δεν κατέληξε σε γάμο και λίγα χρόνια αργότερα γνώρισε τον μετέπειτα σύζυγο της, Μπιορν Ελβέους, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά. Μαζί με τον Μπιορν, τον Μπένι Άντερσον και την Άνι-Φριντ Λίνγκσταντ, σχημάτισαν το συγκρότημα ABBA (η ονομασία προήλθε από τα αρχικά των ονομάτων τους), το οποίο μεσουράνησε στη δεκαετία του ’70.

Mamma Mia, Waterloo, Honey-Honey, Voulez Vouz, Dancing Queen και τόσες άλλες επιτυχίες… εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να ακούγονται στις πίστες των νυχτερινών κλαμπ, παρά τα χρόνια που πέρασαν.