X

Πρόστιμο 400 ευρώ για οχήματα που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ

Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν όσοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών δεν έχουν περάσουν από ΚΤΕΟ τα οχήματά τους.

Ant1news



Πέρα από τα τέλη κυκλοφορίας, που πρέπει να εξοφληθούν έως το τέλος του έτους, όσοι ιδιοκτήτες ΙΧ και μοτοσικλετών δεν έχουν περάσει τα οχήματά τους από ΚΤΕΟ, θα πρέπει να το κάνουν άμεσα, ειδάλλως θα κληθούν να πληρώσουν τσουχτερό πρόστιμο το οποίο ανέρχεται στα 400 ευρώ.

Εκτιμάται ότι οι ιδιοκτήτες περίπου 2,5 εκατ. οχημάτων και 750.000 μοτοσικλετών δεν έχουν περάσει τα οχήματά τους από τεχνικό έλεγχο και το αρμόδιο υπουργείο εξετάζει να αποστείλει ενημερωτικά σημειώματα στα σπίτια των ιδιοκτητών μέσω των οποίων θα τους καλεί να πληρώσουν το πρόστιμο.

Ωστόσο, αν το πρόστιμο εξοφληθεί εντός δέκα ημερών, ο ιδιοκτήτης θα πληρώσει μόνο το 1/8 του ποσού, δηλαδή 50 ευρώ, ενώ σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να πληρώσει όλο το ποσό.

Σημειώνεται ότι τα οχήματα πρέπει να περνούν από ΚΤΕΟ τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη έκδοση άδειας κυκλοφορίας και κατόπιν πρέπει να ελέγχονται ξανά κάθε δύο χρόνια.

Οι ιδιοκτήτες, πάντως, πληρώνουν πρόστιμο και σε περίπτωση εκπρόθεσμου ελέγχου ανάλογα με την χρονική διάρκεια της καθυστέρησης. Για τα ΙΧ, εάν η καθυστέρηση είναι έως έναν μήνα το πρόστιμο ανέρχεται σε 16 ευρώ, από 1 έως 6 μήνες σε 33 ευρώ και 65 ευρώ για καθυστέρηση άνω των έξι μηνών. Τα πρόστιμα για τις μοτοσικλέτες ανέρχονται σε 10, 20 και 41 ευρώ, αντίστοιχα.