X

Νέα «Μαρία» στη Θεσσαλονίκη

Υπόθεση – καρμπόν με αυτή της μικρής Μαρίας, από τα Φάρσαλα, αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη. Οικογένεια Ρομά, εμφάνιζε ως παιδί της ένα 4χρονο κοριτσάκι, το τεστ DNAόμως έδειξε πως δεν έχουν καμία σχέση με το παιδί.

Ant1news


Της Πωλίνας Κολοκοτρώνη

Η περίπτωση της Μαρίας, έφερε στο φως και το κόλπο με τα πλαστά πιστοποιητικά, με τα οποία δήλωναν παιδιά ως δικά τους, οι Ρομά. Η εισαγγελία του Αρείου πάγου, είχε ζητήσει να γίνουν έλεγχοι σε όλα τα ληξιαρχεία της χώρας και στο πλαίσιο αυτής της εισαγγελικής παραγγελίας, κινήθηκαν οι δικαστικές αρχές της Θεσσαλονίκης και κατάφεραν να ανακαλύψουν τη νέα Μαρία.

Έγινε έλεγχος σε 3.000 φακέλους από τις υπηρεσίες της πρόνοιας και επτά κρίθηκαν ύποπτοι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το παιδί είχε δηλωθεί έξι μήνες μετά την τελευταία γέννα της γυναίκας που εμφανιζόταν ως βιολογική μάνα. Έγινε τεστ DNA έδειξε ότι δεν είναι βιολογικοί γονείς. Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για αρπαγή παιδιού, σύμφωνα με πληροφορίες σε βάρος τους εκκρεμεί και δικογραφία για παράνομα επιδόματα που εισέπρατταν. Ισχυρίστηκαν ότι το παιδί τους το άφησε Βουλγάρα Ρομά, που δεν μπορούσε να το μεγαλώσει.

Tο παιδάκι, που το λένε Χριστίνα, δεν είναι ξανθό, γαλανομάτικο κλπ, μοιάζει με τσιγγανάκι, φιλοξενείται σε κάποιο από τα σπίτια που χαμόγελου του παιδιού και είναι μαζί με τη μικρή Μαρία. Μιλάει ελληνικά και δεν έχει κανένα πρόβλημα υγείας.  Η εισαγγελική έρευνα εστιάζει τώρα στις υπόλοιπες έξι περιπτώσεις, που φαίνονται επίσης περίεργες....