X

Μάικ Τάισον: Ο πιο κακός άνθρωπος του πλανήτη

Ναρκωτικά, βία, σεξ, χρεοκοπία και φυλακή συνθέτουν το πάζλ της πολυτάραχης ζωής του Μάικ Τάισον, πραγματικό όνειρο κάθε σεναριογράφου για ταινία στο Χόλιγουντ.

Ant1news



Ο παγκόσμιος πρωταθλητής και βασιλιάς του Ρινγκ Μάικ Τάισον, 47 χρονών σήμερα, κάνει comeback ως θεατρικός ηθοποιός στο Broadway υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Σπάικ Λι, ενώ κυκλοφορεί την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Undisputed Truth» («Αδιαφιλονίκητη Αλήθεια»), η οποία θα κυκλοφορήσει στις 21 Νοεμβρίου.

Ο Μάικ Τάισον γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης στις 30 Ιουνίου 1966 και ήταν ο αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής βαρέων βαρών, κατακτώντας τους τίτλους WBC, WBA και IBF, ενώ αποσύρθηκε οριστικά από το άθλημα το 2006.

Ο πιο αμφιλεγόμενος αθλητής στην ιστορία του παγκόσμιου μποξ, αφηγείται την σκανδαλώδη και εκρηκτική πορεία του από τις φτωχογειτονιές του Μπρούκλιν προς την κορυφή και στη συνέχεια την κατακόρυφη πτώση του. Ήταν ένας από τους πιο ταλαντούχους αθλητές και το μέλλον του στα ρινγκ πίστευαν πολλοί ότι θα γραφτεί με χρυσά γράμματα, παρόλα αυτά οι εθισμοί του και η εγκληματική του συμπεριφορά τον οδήγησαν σε ακραίες πράξεις. Δεν είναι τυχαίο βέβαια πως ο άνθρωπος αυτός-μεταξύ άλλων-απέκτησε το ψευδώνυμο ο «πιο κακός άνθρωπος του πλανήτη».

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου- αποσπάσματα του οποίου προδημοσίευσαν οι Times-περιγράφει την άσχημη παιδική ηλικία που την πέρασε μαζί με τα δύο αδέλφια του και την άνεργη και αλκοολική μητέρα του που κοιμόταν με διάφορους άντρες καθώς και μία ταραχώδη εφηβεία γεμάτη παραβατικότητα με τον Τάισον να μπαινοβγαίνει στα αναμορφωτήρια.

Οι παγκόσμιες διακρίσεις του, του απέφεραν πολλά λεφτά που τον οδήγησαν σε μία αλαζονική ζωή, ζωή χωρίς αναστολές εθισμένος στα ναρκωτικά και το αλκοόλ και δεν άργησε να καταλήξει στη φυλακή, όταν καταδικάστηκε για το βιασμό μιας 18χρονης κοπέλας. Στη φυλακή όπου έμεινε τρία χρόνια, θυμάται το αχαλίνωτο σεξ που έκανε με τη δασκάλα του στην ομάδα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά. Στη φυλακή ωστόσο ανακάλυψε τη ρωσική λογοτεχνία, καθώς και τον Μάο Τσε Τουνγκ. Αγαπημένος του συγγραφέας ο Αλέξανδρος Δούμας και αγαπημένος του  ήρωας ο Κόμης Μοντεκρίστο.