X

Κάθε άλλο παρά ενιαίο το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων

Μια από τα ίδια και όχι ενιαίο αποδεικνύεται το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Ant1news

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Οι αμοιβές πολλών ταχυτήτων διατηρούνται ακριβώς δυο χρόνια μετά την καθιέρωση του με πιο κραυγαλέα: απόφοιτοι δημοτικού με αποδοχές έως και 60% μεγαλύτερες από τους πτυχιούχους πανεπιστημίου.

Διαφορές που βγάζουν μάτι. Υπάλληλος του Υπουργείου Ανάπτυξης, που έχει τελειώσει το δημοτικό, παίρνει €1848, όταν συνάδελφος του πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο Μακεδονίας Θράκης έχει μισθό €1.169. €461 περισσότερα παίρνει εργαζόμενος με απολυτήριο λυκείου στο Υπουργείο Ανάπτυξης, από έναν πτυχιούχο στο Υπουργείο Εσωτερικών. €1719 μηνιαίες αποδοχές έχει ένας εργαζόμενος  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Υπουργείο Τουρισμού, όταν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος συνάδελφός του σε ανώτερη εκπαιδευτική κατηγορία παίρνει €1705.

Αποκλίσεις εντοπίζονται μεταξύ των υπαλλήλων που υπηρετούν στο ίδιο υπουργείο, μικρές μεν, ενδεικτικές δε, των στρεβλώσεων που συντηρούνται ακόμη και με το νέο σύστημα πληρωμών.

Στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπάλληλος τεχνολογικής εκπαίδευσης αμείβεται υψηλότερα κατά σχεδόν 38 από τον συνάδελφο του που έχει τελειώσει πανεπιστήμιο.€42 είναι η μισθολογική διαφορά δυο εργαζομένων αντίστοιχων εκπαιδευτικών κατηγοριών στο Υπουργείο Τουρισμού.

Ρετιρέ παραμένουν οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών οι οποίοι λόγω της αδυναμίας καταβολής του κινήτρου επίτευξης στόχων που προβλέπεται για αυτούς από το νέο σύστημα πληρωμών, έχουν διασώσει τη μισθολογική διαφορά μέχρι σήμερα.