X

Άλλαξε η σύμβαση που προέβλεπε την καταβολή του μισθού εντός τριμήνου

Τροποποιήθηκε η επιχειρησιακή σύμβαση εταιρείας security που προέβλεπε ότι η μηνιαία καταβολή του μισθού θα γίνεται εντός τριών μηνών.

Ant1news



Μετά το πλήθος αντιδράσεων που προκλήθηκε από την αποκάλυψη ότι δύο εταιρίες security κατάρτισαν επιχειρησιακές συμβάσεις, οι οποίες προέβλεπαν ότι η μηνιαία καταβολή του μισθού στους εργαζομένους μπορεί να γίνεται μετά την πάροδο έως και τριών μηνών, υπήρξε τροποποίηση της επίμαχης συμφωνίας.

Η μία από τις δύο επιχειρησιακές συμβάσεις είχε εγκριθεί από το αρμόδιο υπουργείο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, ωστόσο μετά το σάλο που ξέσπασε λόγω των φόβων ότι με την εν λόγω συμφωνία ουσιαστικά θα νομιμοποιηθεί και θα γενικευθεί το φαινόμενο, το υπουργείο Εργασίας παρενέβη και ζήτησε την αλλαγή της επίμαχης σύμβασης.

Σύμφωνα με την «Ημερησία», που δημοσιεύει την νέα τροποποιημένη συμφωνία, η εταιρεία και το σωματείο των εργαζομένων εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας υποχρεώθηκαν να τροποποιήσουν την επιχειρησιακή σύμβαση. Συγκεκριμένα, σε αυτήν επαναδιατυπώνεται το επίμαχο άρθρο 7 που ανέφερε ότι «η καταβολή των αποδοχών του προσωπικού θα λαμβάνει χώρα εντός 90 ημερών από τη λήξη του μήνα εντός του οποίου παρασχέθηκε η εργασία».

Πλέον στο επίμαχο άρθρο αναφέρεται ότι «η καταβολή των αποδοχών του προσωπικού θα λαμβάνει χώρα είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό των εργαζομένων, είτε μετρητοίς είτε συνδυαστικά και με τους τρόπους».