X

«Γειτονιά των Κροίσων και διασήμων»

Παραθεριστική - τουριστική επένδυση που θα ξεπεράσει τα 150 εκατομμύρια ευρώ οδεύει ολοταχώς προς υλοποίηση στο Μεγανήσι, στο Ιόνιο Πέλαγος, σε έκταση που υπερβαίνει τα 2.800 στρέμματα και ανήκει σε Βρετανό μεγαλοτραπεζίτη.

Ant1news


Η κατασκευή πολυτελούς συγκροτήματος κατοικιών που συνδυάζεται με ξενοδοχεία 5 αστέρων και μαρίνες στο Μεγανήσι, στην περιοχή «Κεφάλι», έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον πλουσίων και διασήμων απ’ όλο τον κόσμο.

Καθεμία από τις επαύλεις θα είναι απομονωμένη από τις υπόλοιπες ιδιοκτησίες και απόλυτα προστατευμένη. Οι επαύλεις θα κτιστούν σε 8 οικόπεδα, 40-400 στρεμμάτων το καθένα.

Εκτός από τις πολυτελείς επαύλεις, θα δημιουργηθούν δύο ξενοδοχεία πέντε αστέρων, το ένα με θέα προς την Κεφαλλονιά και το δεύτερο προς τα νησιά Κάλαμος και Καστός, αλλά και δυο πολυτελείς μαρίνες.

Θα αναπτυχθεί, επίσης, κι ένα συγκρότημα πολυτελών εξοχικών κατοικιών, κοντά στο οποίο έχει προβλεφθεί η δημιουργία καταστημάτων, ταβέρνας, μίνι μάρκετ, εκκλησίας αλλά και μικρό ξενοδοχείο για τη διαμονή του προσωπικού των πολυτελών κατοικιών. Προβλέπεται και η δημιουργία αγροκτήματος παραγωγής βιολογικών προϊόντων.

Οικόπεδο στο Μεγανήσι αγόρασε πρόσφατα η «ιέρεια» της μόδας, Μιούτσια Πράντα. Το οικόπεδο της Πράντα βρίσκεται μέσα στην έκταση των 2.850 στρεμμάτων του λόρδου Τσαρλς Τζέικομπ Ρότσιλντ, ενός από τους ισχυρότερους Βρετανούς τραπεζίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εταιρεία του λόρδου Ρότσιλντ, έχουν απευθυνθεί κι άλλοι υποψήφιοι αγοραστές, όπως ο Παύλος, ο γιός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο πρίγκιπας Κάρολος, η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας και η Νικόλ Κίντμαν.

Η οικογένεια Ρότσιλντ, εκτός από την ιδιοκτησία των 2.850 στρεμμάτων στο Μεγανήσι, κατέχει και το, έκτασης 800 στρεμμάτων, κοντινό νησάκι Κυθρός. Το σχέδιο προβλέπει την παράλληλη ανάπτυξη των δύο νησιών, με τον Κυθρό να μετατρέπεται σε παραθεριστικό προορισμό με την κατασκευή περιορισμένου αριθμού εξοχικών, γηπέδου γκολφ, καθώς κι ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων.

Ωστόσο οι επενδύσεις στο Ιόνιο κινδυνεύουν να εγκλωβιστούν στη ζώνη ιχθυοκαλλιέργειας, όπως έχει καθοριστεί πριν από 3 χρόνια η θαλάσσια περιοχή Αστακός - Μύτικας - Κάλαμος - Καστός. Το ενδεχόμενο αυτό έχει ξεσηκώσει τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι προχωρούν σε συνεχείς κινητοποιήσεις κατά των ιχθυοκαλλιεργειών, ενώ η υπόθεση έχει φτάσει μέχρι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.