X

Μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό των αγνοουμένων

Οι έρευνες για τους δυο αγνοούμενους στη Ρόδο μέχρι στιγμής είναι άκαρπες, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχουν δυνάμεις της πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, του λιμενικού και δυο σουπερ Puma.

Ant1news


Μάχη με τον χρόνο δίνουν στη Ρόδο τα σωστικά συνεργεία, προκειμένου να εντοπίσουν τους δύο αγνοούμενους άνδρες, τον εκπαιδευτικό και τον συνταξιούχο, που αγνοούνται από το Σάββατο, όταν η θεομηνία έπληξε το νησί των Ιπποτών και άφησε πίσω της μία 27χρονη καθηγήτρια και μία 54χρονη κάτοικο της Παστίδας νεκρές.

Η εκπαιδευτικός μαζί με δύο συναδέλφους της επέβαιναν σε αυτοκίνητο και επιχείρησαν να διασχίσουν δρόμο από το Παραδείσι προς την Κρεμαστή.

Τα ορμητικά νερά του χειμάρρου παρέσυραν το όχημα και οι τρεις τους επέλεξαν να βγουν από αυτό για να σωθούν. Ένας από τους τρεις γαντζώθηκε από τη γέφυρα, μέχρι να φθάσει βοήθεια, η κοπέλα βρέθηκε αργότερα νεκρή στην παραλία του χωριού, ενώ αγνοείται ο τρίτος επιβάτης.

Η 54χρονη εντοπίστηκε στην Παστίδα. Λίγα μέτρα μακριά βρέθηκε το αυτοκίνητό της, αλλά όχι και ο σύζυγός της, τον οποίο αναζητούν.


Ανυπολόγιστες οι καταστροφές

Οι καταστροφές από τη μετεωρολογική «βόμβα» που χτύπησε τη Ρόδο είναι ανυπολόγιστες, με τη λάσπη να έχει «πνίξει» τα πάντα στις περιοχές Ιαλυσός, η Κρεμαστή και το Παραδείσι.

Οι περιοχές αυτές, όπου δρόμοι, υποδομές και σπίτια χάθηκαν από προσώπου γης κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι μέσα σε λίγα λεπτά εκατό αυτοκίνητα στην Ιαλυσό παρασύρθηκαν και κατέληξαν στο νεκροταφείο.

Σε λιγότερο από 24 ώρες η πυροσβεστική δέχθηκε 290 κλήσεις, ενώ σε σαράντα περιπτώσεις τα σωστικά συνεργεία απεγκλώβισαν κόσμο από αυτοκίνητα και σπίτια, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των ατόμων, που απεγκλώβισαν οι εθελοντές.