X

Παπούλιας: Η Ελλάδα έκανε το καθήκον της

Σαφές μήνυμα ότι η χώρα μας έκανε το δικό της καθήκον και πως τώρα αναμένει και από τους Ευρωπαίους να πράξουν τις δικές τους δεσμεύσεις έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, κατά τη συνάντησή του με τον Μάρτιν Σουλτς.

Ant1news



«Κάναμε το καθήκον μας. Περιμένουμε από τους εταίρους μας να κάνουν το δικό τους. Όχι μόνο να τηρήσουν τη δέσμευσή τους για την απομείωση του ελληνικού χρέους, αλλά να πάρουν και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που θα δώσουν ανάσα σε μια αγορά που ασφυκτιά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κάρολος Παπούλιας, κατά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος μαζί με τους αντιπροέδρους της Ευρωβουλής και τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων και τα στελέχη του προεδρείου, τον επισκέφθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Απευθυνόμενος στα στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Παπούλιας ανέφερε ότι η Ευρώπη πρέπει να γίνει και πάλι ελκυστική και ξεκαθάρισε πως «αυτό θα έρθει μόνο αν η απάντηση που θα δοθεί στην πράξη, από τους διαμορφωτές των αποφάσεων είναι "περισσότερη και δικαιότερη Ευρώπη"».



Από πλευράς του, ο Μάρτιν Σουλτς, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, σημείωσε ότι «θέλουμε μια καλύτερη Ελλάδα για μια καλύτερη Ευρώπη».