X

Φωτιά σε διαμέρισμα λόγω… iPod

Επικίνδυνη ενδέχεται να αποδειχθεί η φόρτιση των κινητών συσκευών.

Ant1news


"Πρόσφατα ένα διαμέρισμα καταστράφηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά που προκάλεσε ένα iPod ενώ φορτιζόταν. Μέσα στις φορητές συσκευές υπάρχουν μπαταρίες που μπορεί να υπερθερμανθούν και, σε ακραίες περιπτώσεις, να πάρουν φωτιά" προειδοποιεί η σουηδική ασφαλιστική εταιρεία If.

Η προειδοποίηση-συμπερασμα της ασφαλιστικής εταιρείας συμπίπτει και με τις πρώτες διαπιστώσεις της αστυνομίας, για τη φωτιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα στο Σάντιμπεργκ, στα προάστια της Στοκχόλμης.

"Δεν υπάρχουν υποψίες για εμπρησμό γιατί η φωτιά φαίνεται ότι ξεκίνησε από μια μικρή ηλεκτρονική συσκευή που φορτιζόταν", αναφέρει στην έκθεσή της η αστυνομία.

Το τηλεοπτικό κανάλι TV4, εξάλλου, εντόπισε τις ενοίκους του διαμερίσματος. Μία γυναίκα και την κόρη της. Σύμφωνα με όσα είπε η μητέρα η κόρη της είχε αφήσει το iPod να φορτίζεται στο δωμάτιό της. Άκουσε έναν κρότο και όταν κοίταξε στο δωμάτιο διαπίστωσε ότι το κρεβάτι καιγόταν και οι φλόγες είχαν φτάσει στο ταβάνι.

Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της If έδειξε ότι το 88% των Σουηδών φορτίζουν τις κινητές συσκευές τους ενώ κοιμούνται.