X

Έπαιξαν ξύλο στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Ένταση σημειώθηκε κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, ενώ έπεσαν και μερικές… ψιλές, μεταξύ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού.

Ant1news



Αφορμή στάθηκε η αλλαγή της τελευταίας στιγμής στην ημερησία διάταξη της συζήτησης. Η  συζήτηση για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από την ιδιωτικοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης αρχικά είχε αναβληθεί για επόμενη, ωστόσο η διοίκηση του Γιάννη Σγουρού έφερε τελικά το θέμα στη συνεδρίαση χθες.

Τα αίματα άναψαν με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και Περιφερειακούς Συμβούλους, μεταξύ των οποίων οι Στάθης Παναγούλης και Δημήτρης Τσουκαλάς, επιτέθηκαν φραστικά εναντίον του Γιάννη Σγουρού, με τον συνεργάτη του Χάρη Πασβαντίδη, να αντιδρά βίαια μετά από επίθεση ενός άνδρας, ο οποίος έβριζε τον Περιφερειάρχη.

Στην συνέχεια ο Γιάννης Σγουρός ήρθε στα χέρια με τον  Δημήτρη Τσουκαλά, ενώ ο Στάθης Παναγούλης επιτέθηκε σε άλλους συναδέλφους του.

Η ένταση τελικά εκτονώθηκε με την επέμβαση των ψυχραιμότερων, όπως του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Αθανασίου, ενώ στην συνέχεια ψηφίσθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον Λαιμό Βουλιαγμένης.

Σχόλια για το περιστατικό στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

«Στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πια αρκετό να απειλούν με βία και να ασκούν οι ίδιοι βία εις βάρος δημοκρατικά εκλεγμένων αντιπροσώπων. Επιτέλους ο κ. Τσίπρας πρέπει να πάρει θέση και να καταδικάσει κάθε πρακτική βίας. Αλλιώς θα επιβεβαιώσει ότι λειτουργούν κατ΄ εντολή του», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

«Για άλλη μία φορά ο κ. Κεδίκογλου ελεεινολογεί και ψεύδεται. Το δρόμο της λάσπης και της βρώμικης προπαγάνδας, θα τον περπατήσει μόνος του. Καλό Σαββατοκύριακο κύριε Κεδίκογλου», ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στον Σίμο Κεδίκογλου.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ προτιμούν να αγνοούν τις αναλυτικές αναφορές των Μέσων Ενημέρωσης και τις καταγγελίες των θυμάτων από τις βιαιοπραγίες βουλευτών του. Δεν προκαλεί έκπληξη. Στον ΣΥΡΙΖΑ προτιμούν να θάβουν την πραγματικότητα όταν δεν τους βολεύει…», απάντησε ο Σίμος Κεδίκογλου.

«Τα όσα έγιναν στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής αποτελούν ένα ακόμη βήμα στον πολιτικό κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι βουλευτές του Δ. Τσουκαλάς και Στ. Παναγούλης (γνωστός και από άλλες χυδαιότητες), επιχείρησαν με τραμπουκικές συμπεριφορές να διαλύσουν βίαια τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία είχε ως αντικείμενο την περιβαλλοντική μελέτη (και μόνο) για την αδειοδότηση του σχεδίου ανάπλασης του ακινήτου του ΑΣΤΕΡΑ Βουλιαγμένης. Η καταδίκη των τραμπουκικών ενεργειών, των χυδαίων απειλών και των ύβρεών τους κατά του Περιφερειάρχη Γ. Σγουρού είναι απόλυτη και σαφής. Και αυτό πρέπει να γίνει από όλους», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ