X

«Απόρθητο φρούριο» το κέντρο της Αθήνας λόγω συγκεντρώσεων

Σε συναγερμό βρίσκεται η αστυνομία, καθώς στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιείται συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, ενώ αντιφασιστική συγκέντρωση βρίσκεται σε εξέλιξη από αντιεξουσιαστές και αντιρατσιστικές οργανώσεις.

Ant1news

Λίγο μετά τις 16.00 αντιεξουσιαστές και αντιφασίστες άρχισαν να συγκεντρώνονται στα Προπύλαια κρατώντας πανό με αντιφασιστικά συνθήματα, ενώ αρκετοί αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν και στο Μοναστηράκι.

Μετά από απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας απαγορεύτηκε να εξελιχθούν σε πορείες, ωστόσο όσοι συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια ξεκίνησαν πορεία προς την Παλαιά Βουλή στη Σταδίου.

Κλούβες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί στην περιοχή προκειμένου να αποφευχθεί συνάντηση των συμμετεχόντων στην πορεία με μέλη της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται ήδη στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθούν, μεταξύ άλλων, για τις προφυλακίσεις του Νίκου Μιχαλολιάκου, του Χρήστου Παππά και του Γιάννη Λαγού.

Κλειστές είναι η λεωφόρος Αμαλίας, η Πανεπιστημίου, η Σταδίου και η Πειραιώς στο ύψος της Ομόνοιας. Για λόγους ασφαλείας κλειστοί παραμένουν τρεις σταθμοί του μετρό από τις 15.00.