X

Χριστοφιλοπούλου: Άλλο κινητικότητα κι άλλο διαθεσιμότητα

Την αποσύνδεση της κινητικότητας από τη διαθεσιμότητα έθεσε ως προτεραιότητα του Υπουργείου, η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Ant1news

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

«Η κινητικότητα είναι ένα εργαλείο εξορθολογισμού της δημόσιας διοίκησης. Δεν πρέπει να τρομοκρατούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι και να εργάζονται υπό τον φόβο της αποχώρησης...» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Χριστοφιλοπούλου, στη συνάντηση με τον Χάνες Σβόμποντα και το προεδρείο της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρόσθεσε ότι: «Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί ένας μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας και αξιολόγησης, ο οποίος θα υποστηριχτεί και από πόρους της Ε.Ε., ώστε να επανατοποθετείται με ορθολογισμό και βάσει των πραγματικών αναγκών του κράτους, το στελεχιακό δυναμικό της Δημόσιας Διοίκησης.»

Ταυτόχρονα, έδωσε το στίγμα των αλλαγών στο σύστημα επιλογής γενικών διευθυντών, διευθυντών, τμηματαρχών και προϊσταμένων. «Προσανατολιζόμαστε σε ένα νέο νομικό πλαίσιο για την επιλογή των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης, με διαφάνεια και αξιοκρατία. Η «απoκομματικοποίηση» στη Δημόσια Διοίκηση εξασφαλίζει τη συνέχεια στο κράτος.» τόνισε η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και υπογράμμισε σε αυστηρό ύφος: «...πρέπει να καταστεί σαφές ότι δεν πρέπει να υπάρχει στο Δημόσιο συνδιοίκηση με τα συνδικάτα. Ο καθένας στο ρόλο του και τις αρμοδιότητές του.»

Αναφορικά με τις προσλήψεις που θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα, σημείωσε ότι θα δοθεί έμφαση στους τομείς της υγείας, της παιδείας, της ασφάλειας και των ελεγκτικών μηχανισμών.