X

«Χωρίς περιθώρια κατάχρησης η ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς»

«Το ζήτημα των πλειστηριασμών θα πρέπει να ρυθμιστεί κατά τρόπο που να μην αφήνει περιθώρια κατάχρησης, όπως συμβαίνει με το ισχύον σύστημα στην Ελλάδα», τόνισε ο Σάιμον Ο Κόνορ.

Ant1news



Η προστασία των πλέον αδύναμων οικονομικά οικογενειών είναι ένα από τα ουσιαστικά σημεία ώστε να υπάρξει συμφωνία στο ζήτημα των πλειστηριασμών, ξεκαθάρισε με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, Σάιμον Ο’ Κόνορ.

Ωστόσο, τόνισε ότι το ζήτημα θα πρέπει να ρυθμιστεί κατά τρόπο που να μην αφήνει περιθώρια κατάχρησης, όπως συμβαίνει με το ισχύον σύστημα στην Ελλάδα. 

«Δεν είπαμε ότι θέλουμε να πετάξουμε τον κόσμο στον δρόμο, αντιθέτως, η Κομισιόν θέλει να επικεντρωθεί η νομοθεσία αποκλειστικά σε εκείνες τις ομάδες του πληθυσμού που έχουν πραγματικό πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Ο΄Κόνορ επανέλαβε πάντως ότι δεν προβλέπεται η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα πριν από το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου.

Ερωτηθείς σχετικά, κατά την τακτική ενημέρωση της Επιτροπής προς τον Τύπο, ο Σάιμον Ο' Κόνορ ανέφερε ότι, προς το παρόν, τα κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ θα παραμείνουν στις έδρες τους και οι συνομιλίες με τις ελληνικές Αρχές θα συνεχιστούν εξ' αποστάσεως. Ο κ. Ο' Κόνορ επανέλαβε, επίσης, ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες, αλλά υπάρχουν ακόμα «ανοιχτά ζητήματα».