X

Το δράμα της μητέρας της άτυχης 13χρονης

Έχασε την κόρη της από αναθυμιάσεις μαγκαλιού, της ασκήθηκε ποινική δίωξη και παρά λίγο να διωχθεί από τη χώρα...

Ant1news

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης για τη μητέρα της άτυχης 13χρονης που βρέθηκε νεκρή από αναθυμιάσεις μαγκαλιού μέσα στο σπίτι της, στη Θεσσαλονίκη. Η 54χρονη γυναίκα, σερβικής καταγωγής, μετά τον τραγικό χαμό του παιδιού της, βρέθηκε λίγο πριν την απέλαση, καθώς δεν είχε τακτοποιήσει τα χαρτιά για την παραμονή της στην Ελλάδα.

Το ελληνικό κράτος της έδωσε αρχικά προθεσμία 30 ημερών να φύγει από τη χώρα, αλλά τελικά με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, της δόθηκε εξάμηνη άδεια παραμονής από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών. Η άδεια σύμφωνα με την εντολή του υπουργού θα έχει και δυνατότητα παράτασης μετά τους έξι μήνες.

Παράλληλα, η άτυχη μητέρα που είναι άνεργη και αδυνατούσε να πληρώσει το ρεύμα για να ζεσταθεί η ίδια και το παιδί της, αδυνατεί να βρει τα χρήματα για τη μεταφορά της σορού της κόρης της μέχρι τους Ευζώνους και την κηδεία της. Έτσι, ο δήμος Θεσσαλονίκης ανέλαβε τα έξοδα για την 54χρονη μητέρα.

Κι όλα αυτά, λίγο μετά τη σύλληψη της γυναίκας αφού αρχικά θεωρήθηκε υπαίτια για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Με εισαγγελική εντολή αφέθηκε λίγη ώρα αργότερα ελεύθερη, ενώ σε βάρος της ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια.