X

Επί ποδός πολέμου… για τον Αϊ-Βασίλη

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο αρχηγείο της Βορειοαμερικανικής Αεροδιαστημικής Άμυνας, της περίφημης NORAD, για την παρακολούθηση του ταξιδιού του Αϊ-Βασίλη.

Ant1news

Τα βλέμματα είναι καρφωμένα στα ραντάρ, καθώς οι κατασκοπευτικοί δορυφόροι σαρώνουν όλη τη Γη για να εντοπίσουν… το έλκηθρο του Αϊ-Βασίλη.

Συνεχίζοντας μία παράδοση εδώ και πάνω από 50 χρόνια, η NORAD θέτει και φέτος σε εφαρμογή το σχέδιο «Big Red One» για την «εναέρια επιτήρηση» του Άγιου Βασίλη, ο οποίος θα κάνει το γύρο του κόσμου για να μοιράσει δώρα στα παιδιά.

Όλα ξεκίνησαν το 1955, όταν ένα πολυκατάστημα στο Κολοράντο Σπρινγκς πραγματοποίησε μία διαφημιστική εκστρατεία, στην οποία παρότρυνε τα παιδιά «να τηλεφωνήσουν στον Άγιο Βασίλη». Ο αριθμός που δημοσίευσε, όμως, ήταν το τηλέφωνο του αρχηγείου της NORAD. Το τηλεφωνικό κέντρο κατακλύστηκε από κλήσεις παιδιών και ο εκπρόσωπος της βάσης Αεροδιαστημικής Άμυνας έλεγε στα παιδιά πως «βλέπει» τον Αϊ-Βασίλη στα ραντάρ του.

Έκτοτε, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, η NORAD, που τελεί υπό κοινή αμερικανο-καναδική διοίκηση, παρουσιάζει το πρόγραμμα «παρακολούθησης» του ταξιδιού του Αϊ-Βασίλη πάνω από τη Γη και τα παιδιά μπορούν μέσω της επίσημης ιστοσελίδας να διαπιστώσουν που βρίσκεται κάθε φορά το έλκηθρο του Άγιου με τα δώρα.