X

Εγκλωβισμένος για τρεις ημέρες μέσα σε βυθισμένο πλοίο!

Μόνο σε θαύμα μπορεί να αποδοθεί η διάσωση ενός 29χρονου, ο οποίος παρέμεινε εγκλωβισμένος επί τρεις ημέρες μέσα σε ένα βυθισμένο πλοίο στα ανοικτά των ακτών της Νιγηρίας.

Ant1news

Όταν οι δύτες βούτηξαν στο ναυάγιο του πλοίου, για να εντοπίσουν τις σορούς των 12 μελών του πληρώματος, δε μπορούσαν να φανταστούν πως θα βρουν επιζώντα σε βάθος 30 μέτρων!

Κι όμως, μία φυσαλίδα αέρα μέσα στην τουαλέτα του πλοίου, έσωσε τον 29χρονο μάγειρα του πλοίου, ο οποίος κρατήθηκε στη ζωή, αλλά είχε πλέον αρχίσει να χάνει τις ελπίδες του πως θα κατάφερνε να ξαναδεί το φως του ήλιου.

Tο ρυμουλκό «Jackson 4» βυθίστηκε τον περασμένο Μάιο, εν μέσω σφοδρής θαλασσοταραχής. Ο 29χρονος Χάρισον Οκένε εγκλωβίστηκε μέσα σε μία τουαλέτα, όπου για καλή του τύχη είχε σχηματιστεί ένα κενό αέρα, το οποίο του επέτρεπε να αναπνέει.

Βρισκόταν στο απόλυτο σκοτάδι, έπινε λίγες γουλιές από ένα κουτάκι με αναψυκτικό που επέπλεε δίπλα του, ένιωθα τα πτώματα άτυχων ναυτικών δίπλα του και άκουγε τα ψάρια που προσπαθούσαν να τραφούν με τις σάρκες τους… «Ήταν τρομαχτικό, είχα εναποθέσει τις ελπίδες μου στο Θεό», δήλωσε αργότερα.

Ο δύτης που τον πρωτοαντίκρισε έπαθε σοκ κι έβαλε τις φωνές στα μέλη της υπόλοιπης ομάδας: «Είναι ζωντανός, είναι ζωντανός!» Το συγκλονιστικό βίντεο-ντοκουμέντο, που είδε το φως της δημοσιότητας, ξαναέφερε στο προσκήνιο τη δραματική διάσωση του 29χρονου Νιγηριανού, η οποία άφησε άφωνη την παγκόσμια κοινή γνώμη.