X

Δημοπρασία με προσωπικά αντικείμενα «θρύλων» της μουσικής

Η ετήσια δημοπρασία στο Μπέβερλι Χιλς με αντικείμενα που ανήκαν στα μεγαλύτερα ονόματα της ροκ μουσικής αναμένεται φέτος να συγκεντρώσει τεράστιο ενδιαφέρον.

Ant1news

Η πολυαναμενόμενη δημοπρασία στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια έχει προσελκύσει ενδιαφέρον από όλο τον κόσμο. Και πώς να μη συμβεί κάτι τέτοιο, όταν βγαίνουν στο «σφυρί» προσωπικά αντικείμενα που ανήκαν σε ορισμένα από τα πιο λαμπερά αστέρια της παγκόσμιας μουσικής σκηνής: Τζίμι Χέντριξ, Μάικλ Τζάκσον, Μπομπ Ντίλαν, κ.α.

Το πιο ακριβό κομμάτι αναμένεται να είναι μία κιθάρα που ανήκε στον Τζέρι Γκαρσία των Grateful Dead. «Είναι μία κιθάρα Travis Bean με την οποία ο Τζέρι έπαιζε σε συναυλίες την περίοδο 1976-77», λέει ο Μάρτιν Νόλαν διευθυντής του οίκου δημοπρασιών Julien’s, εκτιμώντας πως θα «πιάσει» πάνω από 150.000 ευρώ.

Μεγάλη μάχη θα γίνει σίγουρα για τα μπλε παπούτσια του βασιλιά της ροκ, Έλβις Πρίσλεϊ, γνωστά και ως «blue suede shoes», που υπολογίζεται να πωληθούν έναντι περίπου 50.000 ευρώ.

Στα ίδια επίπεδα εκτιμάται η αξία ενός γιλέκου, που φόρεσε ο θρυλικός κιθαρίστας Τζίμι Χέντριξ στη διάρκεια περιοδείας σε Βρετανία και Καναδά στη δεκαετία του ’60.

Τέσσερα χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο του Μάικλ Τζάκσον, δεκάδες προσωπικά αντικείμενα και αναμνηστικά του βασιλιά της ποπ θα δημοπρατηθούν την Παρασκευή. Ένα από αυτά που ξεχωρίζουν είναι ένα στρατιωτικό τζάκετ και ένα ζευγάρι γάντια.

Χειρόγραφα με στίχους του Μπομπ Ντίλαν, προσωπικές επιστολές του Axl Rose των Guns ‘n’ Roses, καθώς και φορέματα της Γουίτνεϊ Χιούστον είναι, επίσης, μεταξύ των εκθεμάτων που θα δημοπρατηθούν.