X

Πειραιώτικα Χριστούγεννα

Η φωταγώγηση του «Χριστουγεννιάτικου Καραβιού», έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, θα γίνει στις 12 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα.

Ant1news


«Θα επιδιώξουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, να υπάρχει εορταστικό περιβάλλον στην πόλη της ανθρωπιάς, καθώς είναι πεποίθησή μας ότι, σε αυτές τις δύσκολες χρονιές, λόγω μνημονίου, ο Πειραιάς μάς ενώνει ακόμα περισσότερο» τόνισε ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του δήμου για τα εφετινά Χριστούγεννα.

Ταυτοχρόνως, κάλεσε τους πολίτες που θα παραβρεθούν στην εκδήλωση της φωταγώγησης του «Χριστουγεννιάτικου Καραβιού» να φέρουν, από αυτά που τους περισσεύουν, τρόφιμα, ρούχα ή παιχνίδια, προκειμένου η Τράπεζα Αγάπης της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά να τα διανείμει με αξιοπρέπεια σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Όσον αφορά  στο «Χριστουγεννιάτικο Καράβι», ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι συμβολίζει τη σταθερή σχέση που έχει ο Πειραιάς, ως πρωτεύουσα της ευρωπαϊκής ναυτοσύνης και ευχαρίστησε τον ΟΛΠ, που έχει αναλάβει τη μεταφορά του, αλλά και τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, καθώς είναι το καράβι που χρησιμοποίησε στην ταινία του, «Ο θεός αγαπάει το Χαβιάρι».

Μετά τη φωταγώγηση του καραβιού, θα ακολουθήσει συναυλία της Φωτεινής Δάρα και του Δημήτρη Παπαδημητρίου, που προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς.

Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος τόνισε, εξάλλου, ότι οι επιχειρηματίες που θα εγκαταστήσουν, μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό, το παγοδρόμιο και τα καρουσέλ, θα λάβουν το ελάχιστο τίμημα που υπάρχει σε οποιαδήποτε πόλη της Ελλάδας. Υποχρεούνται, παράλληλα,  να προσφέρουν δωρεάν τουλάχιστον 2.000 εισιτήρια στις οικονομικά αδύναμες οικογένειες, μέσω της πρόνοιας, αλλά και στα ιδρύματα.

Στις 21 Δεκεμβρίου, ο δήμος Πειραιά, σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα, θα αναλάβει πρωτοβουλία για να συγκεντρωθούν δώρα και για τα παιδιά των ιδρυμάτων. Στις 13 Δεκεμβρίου, θα γίνει η φωταγώγηση του παραδοσιακού έλατου στο Πασαλιμάνι, στην πλατεία Κανάρη.