X

Σάλος από τους ισχυρισμούς Μιχαλολιάκου για τους Μητροπολίτες

Σάλο στην Εκκλησία της Ελλάδος αλλά και στην Εκκλησία της Κύπρου έχουν προκαλέσει οι ισχυρισμοί Μιχαλολιάκου για στήριξη της Χρυσής Αυγής από συγκεκριμένους Μητροπολίτες αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου.

Ant1news

Ο προφυλακισμένος αρχηγός εμφανίζεται σε βίντεο να μιλά με θερμά λόγια για τους ιεράρχες. Μάλιστα ο ίδιος δήλωνε ενώπιον των υποστηρικτών του πως κάποιοι πλήρωναν ακόμα και τα γραφεία της οργάνωσης, όπως ο Μητροπολίτης Κονίτσης και έπειθαν ψηφοφόρους να υποστηρίξουν τη Χρυσή Αυγή σε Ελλάδα και Κύπρο, όπως ο Μητροπολίτης Σπάρτης και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Οι ίδιοι οι Μητροπολίτες μιλούν για "φαιδρές αποκαλύψεις" και αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β', μιλώντας σε κυπριακά μέσα δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση ούτε με το ΕΛΑΜ ούτε με τη Χρυσή Αυγή και δεν ξέρει τίποτα για όσα λέει ο κ. Μιχαλολιάκος.

Μέσα σε όλα αυτά ο Ηλίας Κασιδιάρης μιλώντας σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής κατά της ανέγερσης τζαμιού στον Βοτανικό, έξω από τον σταθμό του μετρό στον Ελαιώνα, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά ιερέων, τονίζοντας ότι έχουν πάρει πάρα πολλά λεφτά για να υβρίζουν τη Χρυσή Αυγή.

Επίσης, ο κ. Κασιδιάρης εξαπέλυσε πυρά κατά του Μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ, που τόλμησε, όπως είπε, να πει ότι είναι παγανιστές. «Θα του υπενθυμίσω το 2010 όταν είπε ότι η Χρυσή Αυγή είναι η μοναδική ελπίδα για να πάει μπροστά η χώρα. Να τα θυμηθεί γιατί εκτίθεται ανεπανόρθωτα», είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Από τα πυρά Κασιδιάρη δεν γλίτωσε ότι ο επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νιλς Μούιζνιεκς, ο οποίος ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να θέσει εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή. «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες. Του απαντούμε: μολών λαβέ», είπε ο κ. Κασιδιάρης αφού πρώτο χαρακτήρισε άθλιο και ανθέλληνα τον κ. Μούιζνιεκς.