X

Μειωμένο εορταστικό τζίρο αναμένει η ΕΣΕΕ

Άνοιξε αυλαία η χριστουγεννιάτικη αγορά, με τον εμπορικό κόσμο να αισιοδοξεί, αν και οι εκτιμήσεις δείχνουν πως ο εορταστικός τζίρος θα είναι μειωμένος φέτος.

Ant1news

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΣΕΕ, Βασίλη Κορκίδη, ο τζίρος των εορτών των Χριστουγέννων αναμένεται φέτος μειωμένος κατά 10% σε σχέση με πέρυσι.

Οι καταναλωτές έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τα πρώτα τους ψώνια, αναζητούν όμως προσφορές και οικονομικά δώρα. «Οι 3 στους 5 καταναλωτές στην ελληνική αγορά, λόγω μείωσης του εισοδήματός τους, κατά τουλάχιστον 35%, νιώθουν φόβο, δισταγμό και αβεβαιότητα, ενώ αναζητούν έξυπνες αγορές, που συνδυάζουν τιμή, εξυπηρέτηση και ασφάλεια», τονίζει η ΕΣΕΕ.

Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία οι 7 στους 10 Έλληνες χρήστες του Διαδικτύου ψάχνουν συχνά πληροφορίες στο Internet και στη συνέχεια επισκέπτονται τα εμπορικά καταστήματα, κυρίως όταν πρόκειται για αγορές ένδυσης και υπόδησης.

Όπως υποστηρίζει η ΕΣΕΕ, η πραγματική ανάκαμψη της χριστουγεννιάτικης αγοράς στην Ελλάδα θα εμφανιστεί, όταν ο Έλληνας καταναλωτής νιώσει και πάλι ικανοποίηση για το εισόδημά του, όταν θα ανακουφιστεί από πρόσθετους και έκτακτους φόρους, όταν θα καλυφθούν οι προσδοκίες του, όταν ο δισταγμός αντικατασταθεί με ενθουσιασμό, όταν διατηρηθούν τα επίπεδα και η διάρκεια της εγχώριας ζήτησης.