X

Χριστουγεννιάτικος «μποναμάς» για 12 φορείς το λουκέτο

Στο κλείσιμο 12 μικρών οργανισμών ιδιωτικού δικαίου είναι έτοιμο να προχωρήσει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με νομοσχέδιο που θα κατατεθέσει στη Βουλή πριν από τα Χριστούγεννα, πιθανότατα και την προσεχή Παρασκευή.

Ant1news

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Τα λουκέτα προανήγγειλε χθες βράδυ ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Πρόκειται για φορείς όπου απασχολούνται μάξιμουμ 30 άτομα, με τους οποίους θα ανοίξει ο χορός των καταργήσεων, ενώ το προσωπικό τους θα συμπεριληφθεί στη δεξαμενή των φετινών απολύσεων.

Όπως επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, το 2014 θα ακολουθήσει μια πιο συστηματική δουλειά αξιολόγησης των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου στα οποία, όπως ανάφερε, όπου εντοπίζονται υπεράριθμοι θα απομακρύνονται.

Διέψευσε πάντως κατηγορηματικά τις κατηγορίες του τομέαρχη δημόσιας διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Μητρόπουλου, ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για επιπλέον απολύσεις, πέραν  των 15.000 που αθροιστικά πρέπει να πραγματοποιηθούν έως τα τέλη του 2014. «Δεν υπάρχει καμιά δέσμευση, ούτε η κυβέρνηση πρόκειται να αναλάβει τέτοια δέσμευση για πρόσθετο στόχο», ανέφερε. Σημείωσε ότι «...πίσω από τις πολύ επώδυνες 15.000 απολύσεις κρύβονται και 15.000 προσλήψεις». Μάλιστα, εξήγγειλε ότι εντός της εβδομάδας αναμένεται να εκδοθεί η προβλεπόμενη Υπουργική Ανακοίνωση με την οποία θα ανοίξουν θέσεις εκπαιδευτών νοσηλευτών.

Ο κ. Μητσοτάκης αφού άσκησε κριτική για την κινητικότητα που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2012, εμφανίστηκε έτοιμος για βελτιώσεις στο πλαίσιο για το κύμα που τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη τονίζοντας ότι: «Όπου υπάρχουν αδικίες και μπορούμε, να τις συζητήσουμε». Αναφερόμενος στις διαμαρτυρίες δημοτικών αστυνομικών για την εξτρά μοριοδότηση της σειράς που διορίστηκε το 2010, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπεραμύνθηκε της συγκεκριμένης απόφασης, υπογραμμίζοντας ότι της λήψης προηγήθηκε η γνωμοδότηση των νομικών συμβούλων και των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, αλλά και του ΑΣΕΠ.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο η συμφωνία για τα ΕΑΣ να οδηγήσει σε εθελούσια έξοδο μέρος του προσωπικού, ο  κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η εποχή των χρυσών εθελούσιων εξόδων στο δημόσιο έχει περάσει ανεπιστρεπτί, εξέφρασε τη διαφωνία με αυτή την προοπτική επαναδιατυπώνοντας την άποψη ότι «δεν μπορεί να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά για τους εργαζόμενους στο δημόσιο».