X

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στην Αθήνα με φόντο την κινητικότητα

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας.

Ant1news




Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

«Οι δήμοι μοιάζουν σαν να είναι το κλωτσοσκούφι της κεντρικής κυβέρνησης..», τόνισε στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας ότι «...αντί να προχωράμε οπισθοδρομούμε».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφερόμενος στην μελέτη του υπουργείου Εσωτερικών για την εθελούσια διαδημοτική κινητικότητα, είπε ότι θα ζητήσει έκτακτη σύγκληση της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔΑ, ενώ πρόσθεσε ότι ο δήμος Αθηναίων επιστρέφει τη μελέτη στο υπουργείο.

Γονατογράφημα χαρακτήρισε το πόρισμα της αξιολόγησης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θόδωρος Λιβάνιος, επισημαίνοντας ότι «είναι τόσο πρόχειρα γραμμένο, που οι υποτιθέμενοι 667 πλεονάζοντες υπάλληλοι του δήμου, δεν μπορούν να μετακινηθούν σε κανέναν Δήμο στην Αττική».

Ο κ. Λιβάνιος υπογράμμισε ότι η αξιολόγηση-Γρηγοράκου δεν λαμβάνει καθόλου υπόψιν, τις αποχωρήσεις του προσωπικού, μέσω συνταξιοδοτήσεων, που εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα φτάσουν στις 500.

«Αν οι διοικητικοί έκλεισαν τα Πανεπιστήμια 15 εβδομάδες, εμείς μπορούμε να κλείσουμε τους δήμους μέχρι το Μάιο όταν θα διεξαχθούν οι εκλογές. Το θέμα μας όμως δεν είναι αυτό, αλλά να απορριφθεί αυτό το έκτρωμα», δήλωσε εμφαντικά ο Πρόεδρος των Εργαζόμενων του Δήμου, Βασίλης Πολυμερόπουλος.

Σημειώνεται ότι μετά τις επιστολές Γρηγοράκου για τα σχέδια στελέχωσης των δήμων μέσω των οποίων θα μπουν στη δεξαμενή της κινητικότητας 3.708 δημοτικοί υπάλληλοι, επικρατεί αναβρασμός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, προχώρησε σε διευκρινίσεις, τονίζοντας ότι δρομολογείται άμεσα η επικαιροποίηση των στοιχείων με τα πρόσφατα δεδομένα  που έχουν προκύψει από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα.