X

Στο στόχαστρο οι «Μύκονοι» του χειμώνα

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για την αδήλωτη εργασία κυρίως σε επιχειρήσεις που εδρεύουν σε χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς.

Ant1news

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Η εντατικοποίηση των ελέγχων για την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων.βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας, με σκοπό την εντατικοποίηση των ελέγχων υπό τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιάννη Βρούτση.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Εργασίας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας κ.Άννα Στρατινάκη, ο νέος ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) κ. Κώστας Πανταζής καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Σ.ΕΠ.Ε και της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου του ΙΚΑ (Ε.ΥΠ.Ε.Α).

Μάλιστα εντολή για στοχευμένους ελέγχους στις «Μυκόνους» του χειμώνα έδωσε ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ Κωνσταντίνος Πανταζής.

Στο στόχαστρο των ελέγχων για τον εντοπισμό αδήλωτης εργασίας θα βρεθούν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε: Αράχοβα-Παρνασσό, Άγιο Αθανάσιο (Καϊμακτσαλάν), Φαλακρό Δράμας, Λαϊλιά Σερρών, Καστοριά, Βασιλίτσα Γρεβενών, Πισοδέρι Φλώρινας, Σέλι, Τρία Πέντε Πηγάδια Ημαθίας, Καρπενήσι - Βελούχι, Λίμνη Πλαστήρα, Βυτίνα, Δημητσάνα, Λαγκάδια, Μαίναλο, Στεμνίτσα, Καλάβρυτα, Ζήρεια, Τρίκαλα Κορινθίας, Φαινεός, Μονεμβασιά, Ναύπακτος, Γαλαξίδι, Ελάτη Τρικάλων, Περτούλι, Καλαμπάκα, Ελατοχώρι Πιερίας, Έδεσσα, Ζαγοροχώρια, Ιωάννινα, Μέτσοβο, Λεπτοκαρυά, Λιτόχωρο, Παραλία Κατερίνης, Μακρυνίτσα, Πορταριά, Τσαγκαράδα, Χάνια Πηλίου.

Όπως επισημαίνουν στελέχη του Σώματος Επιθεώρηση Εργασίας ο κατάλογος δεν είναι εξαντλητικός και σε κάθε περίπτωση οι προγραμματισμένοι έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά και στα μεγάλα αστικά κέντρα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο κλπ.