X

Πλήθος κόσμου στη «Λευκή Νύχτα»

«Βούλιαξε» το κέντρο της Αθήνας το βράδυ του Σαββάτου με αφορμή την «Λευκή Νύχτα».

Ant1news

Πλήθους κόσμου βρέθηκε στην οδό Ερμού και τους γύρω δρόμους με τα μαγαζιά να είναι ανοικτά μέχρι τις 11 το βράδυ.

Πολλοί ήταν αυτοί που έκαναν τα τελευταία τους ψώνια το βράδυ, εκμεταλλευόμενοι κυρίως τις προσφορές, ενώ ήταν μια ευκαιρία εν μέσω εορτών για βόλτα στο στολισμένο κέντρο της Αθήνας.

Ωστόσο, όμορφο χρώμα έδωσαν οι συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν σε συνδυασμό με τις διάφορες εκδηλώσεις για τα παιδιά.

Δεν έλειψαν πάντως και οι αντιδράσεις με ομοσπονδίες και συλλόγους εμποροϋπαλλήλων να πραγματοποιούν ειρηνικές συγκεντρώσεις, διαμαρτυρόμενοι στην παράταση του ωραρίου.

«Η παράταση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τη συγκεκριμένη ημέρα, είχε απόλυτη επιτυχία, αφού χιλιάδες κόσμου επισκέφτηκαν το κέντρο της Αθήνας και έδωσαν στη Πρωτεύουσα μία εικόνα αναζωογόνησης. Οι πωλήσεις μπορεί να μην ήταν ανάλογες με τη προσέλευση των επισκεπτών, αλλά το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει ότι η συμμετοχή των ανοικτών εμπορικών καταστημάτων δημιουργεί πάντα συγκέντρωση κόσμου με διάθεση να δει τις βιτρίνες και να διασκεδάσει με μικρές "έξυπνες" αγορές», τονίζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, για τη «Λευκή Νύχτα».

«Το συμπέρασμα που προκύπτει και πρέπει να εξετάσουμε πολύ προσεκτικά είναι ότι πλέον το λιανεμπόριο της Αθήνας και της κάθε πόλης, πρέπει να ακολουθεί τον καταναλωτή και όχι ο καταναλωτής το λιανεμπόριο, πρέπει να τον προσελκύει και όχι να τον περιμένει. Όσο για το "μπάχαλο" της τελευταίας Κυριακής του χρόνου νομίζω ότι επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η προχειρότητα αυτών που μπορούν και δεν θέλουν και η σκοπιμότητα αυτών που θέλουν και δεν μπορούν να ανοίξουν τις Κυριακές. Ελπίζω τα λάθη της χρονιάς που φεύγει, να είναι προς γνώση και συμμόρφωση όλων μας», πρόσθεσε ο κ. Κορκίδης.