X

Σε ισχύ το εισιτήριο νοσηλείας

Σε ισχύ τίθεται σήμερα το «εισιτήριο» νοσηλείας των 25 ευρώ που καλούνται να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι στην περίπτωση εισαγωγής σε δημόσιο νοσοκομείο. Διευκρινήσεις από Γεωργιάδη για το 1 ευρώ ανά συνταγή.

Ant1news

Η καταβολή των 25 ευρώ είναι εφάπαξ και ανεξάρτητη της προβλεπόμενης καταβολής των 5 ευρώ για το εξέταστρο που καταβάλλονται για την επίσκεψη στα εφημερεύοντα νοσοκομεία.

Σε εγκύκλιο του υπουργείου τονίζεται ότι από την καταβολή του ποσού των 25 ευρώ εξαιρούνται οι κάτοχοι βιβλιαρίου οικονομικής αδυναμίας ή πιστοποιητικού κοινωνικής προστασίας, οι χρόνιοι πάσχοντες  από την κύρια πάθησή τους και για όλες τις δευτερεύουσες παθήσεις που απορρέουν από αυτήν, τα άτομα με αναπηρίες που έχουν πιστοποιημένο από ΚΕ.Π.Α. ποσοστό αναπηρίας 80% και ειδικές κατηγορίες ασθενών, όπως κρατούμενοι φυλακών, στρατιωτικό προσωπικό, για τη νοσηλεία των οποίων είναι σε εφαρμογή οι ειδικές ισχύουσες διατάξεις.

Όσο για τη χρέωση με 1 ευρώ ανά συνταγή, η οποία και θα πρέπει να καταβάλλεται στους φαρμακοποιούς της χώρας υπέρ του ΕΟΠΥΥ, θα ισχύσει μέσα στις επόμενες μέρες, όταν εκδοθεί από το υπουργείο Υγείας η εγκύκλιος. Αυτό διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Μπορεί το υπουργείο Υγείας να αναμένει περίπου 115 εκατομμύρια ευρώ έως το τέλος του χρόνου από τα εν λόγω εισπρακτικά μέτρα, αλλά οι αντιδράσεις είναι έντονες, τόσο από τους γιατρούς και φαρμακοποιούς, όσο και από τους ασφαλισμένους.

Πάντως, την αντίθεσή του με την εφαρμογή του μέτρου για την καταβολή των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία, εκφράζει το ΠΑΣΟΚ.