X

Κοντογεώργος: «Έπραξα το καθήκον μου»

Δεν τίθεται θέμα παραίτησής του ξεκαθαρίζει ο Κώστας Κοντογεώργος και αρνείται τις κατηγορίες για απιστία σε βαθμό κακουργήματος και ζημία προς το δημόσιο.

Ant1news



Περισσότερο από τέσσερα χρόνια ερευνά η δικαιοσύνη τον τρόπο με τον οποίο η άλλοτε νομαρχία Ευρυτανίας παρείχε εγγύηση σε εταιρεία της για να πάρει δάνειο 4,7 εκατ. Eυρώ από το ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ανακριτής και εισαγγελέας στο Καρπενήσι ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες της ανάκρισης και αποφάσισαν, σε 18 μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου που κλήθηκαν σε απολογία, δηλαδή το σύνολο της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας που υπηρετούσε έως 31/12/2010, να επιβάλουν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, σε ένα μέλος του να αντικαταστήσουν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα με εγγυοδοσία 3000 Eυρώ, ενώ στον πρώην νομάρχη και νυν βουλευτή της Ν.Δ. στην Ευρυτανία, Κώστα Κοντογεώργο που απολογήθηκε τελευταίος, επέβαλαν την καταβολή εγγύησης 60.000 ευρώ. 

Ο Κώστας Κοντογεώργος πάντως σε δήλωσή του στο Star τόνισε πως είναι αθώος και πως δεν έχει τίποτε να φοβηθεί, ενώ εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα αποδειχτεί πλήρως η αλήθεια. «Έπραξα το καθήκον μου», πρόσθεσε ο βουλευτής, υπενθυμίζοντας πως ο ίδιος ήταν που ζήτησε την άρση της ασυλίας του και ξεκαθαρίζοντας πως διατηρεί την έδρα του. Σημείωσε ακόμη πως δεν δέχεται να μπαίνει «στο ίδιο κάδρο με τους ανθρώπους που έχουν ζημιώσει το ελληνικό δημόσιο αποδεδειγμένα».