X

Τουρκία και Ιράν συμφωνούν ότι πρέπει να γίνουν εκλογές στη Συρία

Την ίδια ιδέα όσον αφορά στο μέλλον της Συρίας μοιράζονται η Τουρκία και το Ιράν, με τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών να σημειώνουν ότι η απόφαση πρέπει να παρθεί από τον συριακό λαό μέσω των εκλογών.

Ant1news



Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Τζαβάντ Ζαρίφ, μετά τις συνομιλίες που είχε το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου, ανέφερε πως οι γενικές εκλογές είναι η μόνη λύση ώστε να αποφασίσει ο ίδιος ο συριακός λαός για το μέλλον της χώρας.

«Και οι δύο χώρες αγωνίζονται για την ευημερία του συριακού λαού. ‘Όλες οι χώρες πρέπει να βοηθήσουν τον λαό της Συρίας, ώστε να υπάρξει ένας συμβιβασμός και εξευρεθεί μία αποδεκτή λύση για όλα τα στρώματα της κοινωνίας και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με εκλογές. Ο λαός πρέπει να αποφασίσει με γενικές εκλογές», σημείωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών.

Ο Ζαρίφ ευχήθηκε επίσης να αποκατασταθεί η ειρήνη στο Ιράκ μέσω των εκλογών.  «Ελπίζουμε σε επιτυχημένες εκλογές (στο Ιράκ) και ότι θα καταφέρουν να εγκαθιδρύσουν μια κυβέρνηση που θα διασφαλίζει την ειρήνη ως αποτέλεσμα», είπε σχετικά ο Ζαρίφ.