X

Μητροπολίτης Άνθιμος: «Να διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Διαμαντόπουλος»

Ο βουλευτής Βαγγέλης Διαμαντόπουλος μεταμφιέσθηκε σε παπά προκειμένου να «θάψει» το μνημόνιο, κατά τη διάρκεια καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Καστοριά.

Ant1news


Λάβρος εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου ήταν στο κυριακάτικο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης  Άνθιμος.

Αφορμή η καρναβαλική αμφίεση του βουλευτή. Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος συμμετείχε σε καρναβαλικό άρμα μεταμφιεσμένος σε παπά, για να «θάψει» το μνημόνιο.

Ο Μητροπολίτης προέτρεψε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει δημόσια συγγνώμη γιατί, όπως είπε, «λύτρωση δεν βλέπει» με κανέναν άλλον τρόπο.

«Nτύθηκε ανέμελος παπάς και πήρε ένα βάζο για να κοινωνήσει τον κόσμο. Δεν μπορεί να εμπαίζει το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας. Αν ήμουν αρχηγός του κόμματός του, θα τον είχα διώξει την ίδια μέρα. Μπορεί ένας βουλευτής να προσβάλει την ορθόδοξη πίστη; Πρέπει να παραιτηθεί ή η ηγεσία του κόμματός του να του επιβάλει να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Αν δεν μετανοήσει, λύτρωση δεν βλέπει», τόνισε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Την αντίδραση και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου προκάλεσε η μεταμφίεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε παπά.