X

«Γιόρτασε» τον θάνατό του και «έφυγε» 95χρονος αθλητής

Με ευθανασία επέλεξε να «φύγει» την Τρίτη από τη ζωή ο γηραιότερος Βέλγος αθλητής ηλικίας 95 ετών, αφού προηγουμένως έκανε… γιορτή με φίλους και συγγενείς του.

Ant1news



Μία ημέρα πριν την ευθανασία του, τη Δευτέρα, ο Εμίλ Πάουβελς συγκεντρώθηκε μαζί με περίπου 100 φίλους και συγγενείς για να τους αποχαιρετήσει, δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι δεν μετανιώνει για την απόφασή του και ότι δεν φοβάται καθόλου τον θάνατο.

Η απόφασή του βρέθηκε στο επίκεντρο των μέσων ενημέρωσης και στις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη εμφανιζόταν χαμογελαστός να πίνει μαζί με μέλη της οικογένειάς του, φίλους του και μέλη του αθλητικού του ομίλου στο σπίτι του.

«Ήταν η πιο ωραία γιορτή της ζωής μου», ανέφερε χθες ο Πάουβελς, που πέθανε την Τρίτη με ευθανασία. «Ποιος δεν θα ήθελε να φύγει με σαμπάνια και συνοδεία όλους τους δικούς του;», διερωτήθηκε.

«Όταν ο γιατρός κάνει την ένεση θα φύγω από αυτό τον κόσμο με την αίσθηση ότι έχω ζήσει καλά», σημείωσε, όπως αναφέρει η εφημερίδα Het Laatste Nieuws.

Έχοντας τον γιο του Έντι δίπλα του, ο Πάουβελς έφυγε το πρωί της Τρίτης, μετά την θανάσιμη ένεση που του έγινε. Σημειώνεται ότι έπασχε από καρκίνο στο στομάχι σε τελικό στάδιο και ήταν κλινήρης εδώ και μερικούς μήνες.

Τελευταία του επιτυχία ως αθλητής ήταν η κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή Ευρώπης στα 60 μέτρα στο πρωτάθλημα βετεράνων κλειστού στίβου τον Μάρτιο του 2013, στη συνέχεια, όμως, η υγεία του είχε επιδεινωθεί.