X

Προσγειώθηκε σε λάθος αεροδρόμιο

Για αλλού ξεκίνησε και αλλού κατέληξε η συγκεκριμένη πτήση στο εσωτερικό των Η. Π. Α.

Ant1news

Το Boeing 737 – 700 αναχώρησε από το αεροδρόμιο του Σικάγο, την Κυριακή, με προορισμό τον αερολιμένα Branson στο Μισούρι. Ωστόσο προσγειώθηκε λίγα χιλιόμετρα παραπέρα, στο μικρό αεροδρόμιο Graham Calrk Downtown, του οποίου όμως ο αεροδιάδρομος είναι σαφώς μικρότερος από εκείνον του αρχικού προορισμού.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε ίσα ίσα μέσα στον αεροδιάδρομο και σταμάτησε λίγα μέτρα πριν το τέλος του. Κανένας επιβάτης δεν τραυματίστηκε. Ευτυχώς τα φρένα του λειτούργησαν σωστά αποτρέποντας τα χειρότερα.

Η υπηρεσία ασφαλείας του αεροδρομίου διεξάγει έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος.  Οι πιλότοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν το περιστατικό.

Τα προβλήματα  όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Το μικρό αεροδρόμιο στο οποίο προσγειώθηκε το αεροσκάφος δεν διαθέτει τα απαραίτητα σκαλιά με τα οποία γίνεται η έξοδος των επιβατών, αφού δεν προσγειώνονται εκεί τόσο μεγάλα αεροσκάφη. Έτσι, όταν το αεροπλάνο τελικά προσγειώθηκε, περίμεναν δύο ολόκληρες ώρες μέσα σε αυτό, μέχρι να φτάσουν από άλλο αεροδρόμιο, αυτό του αρχικού τους προορισμού.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι κατά την προσγείωση ο πιλότος καλωσόρισε τους επιβάτες της πτήσης στο αεροδρόμιο Branson. Λίγα λεπτά αργότερα ζήτησε συγγνώμη «είμαστε σε λάθος αεροδρόμιο» άκουσαν οι έκπληκτοι επιβάτες από τα μεγάφωνα του αεροσκάφους.

Οι φροντιστές εδάφους με τη σειρά τους έπαθαν κι αυτοί τη «ζημιά» τους.

«Στην αρχή νομίζαμε ότι είναι στρατιωτικό αεροπλάνο, με τόσο θόρυβο που έκανε. Αυτό το αεροδρόμιο δεν χωράει τόσο μεγάλα αεροπλάνα, μόνο μικρά», δήλωσε ένας εξ αυτών στο CNN.