X

Δήμος Αθηναίων: Φροντίδα υγείας σε ανασφάλιστους και ανέργους

Διευρύνεται η συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με τους «Συμμάχους Υγείας» για την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας σε ανασφάλιστους και ανέργους.

Ant1news


Στην ενίσχυση και τη διεύρυνση της συνεργασίας σε θέματα υγείας και στήριξης των πολιτών, συμφώνησαν ο δήμος Αθηναίων και η πρωτοβουλία «Σύμμαχοι Υγείας».

Κατά τη σύσκεψη υπό το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη αποφασίστηκε η ενίσχυση και διεύρυνση των προγραμμάτων που αφορούν την παροχή πρωτοβάθμιας υγείας σε ανέργους και ανασφάλιστους μέσω των κοινωνικών δομών του δήμου Αθηναίων, η ψυχολογική υποστήριξη των ανέργων με δωρεάν 600 συνεδρίες και την εθελοντική συμμέτοχη τουλάχιστον 22 ψυχολόγων όπως και η πραγματοποίηση προγραμμάτων δωρεάν πνευμονολογικών ελέγχων και σπιρομετρήσεων, καθώς και προγραμμάτων διακοπής του καπνίσματος.

Η Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ του δήμου Αθηναίων και της πρωτοβουλίας «Σύμμαχοι Υγείας» έχει ως στόχο να ενισχυθεί η λειτουργία των δημοτικών ιατρείων του δήμου Αθηναίων και η παροχή ιατρικής φροντίδας και συναφών υπηρεσιών στους Παιδικούς Σταθμούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, στους μαθητές των σχολείων, στα μέλη των Λεσχών Φιλίας και στο γενικότερο πληθυσμό.  Επίσης, η ενίσχυση των δημοτικών ιατρείων του Δήμου Αθηναίων με επαγγελματίες υγείας που μπορούν να προσφέρουν τις εξειδικευμένες γνώσεις τους και την εμπειρία τους.