X

Ηλεκτρονικές δημόσιες συμβάσεις

Να συνεργαστούν για την ενίσχυση των ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων συμφώνησαν η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων.

Ant1news


Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων συμφώνησαν να συνεργαστούν προκειμένου να ενημερωθεί ο επιχειρηματικός κόσμος μέσω της ΚΕΕ και συνεκδοχικά των επιμελητήριων για τη χρήση των ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων.

Επίσης, να αναληφθούν κοινές δράσεις εκπαίδευσης τόσο των μελών των επιμελητηρίων όσο και του επιχειρηματικού κόσμου σε συνεργασία και με άλλους φορείς του Δημοσίου και  να μετατραπούν τα επιμελητήρια σε παρόχους Ψηφιακών Υπογραφών.

Ο διαδικτυακός κόμβος για τους αγορές του Δημοσίου www.promitheus.gov.gr περιλαμβάνει πλατφόρμα για την ηλεκτρονική πραγματοποίηση των διαγωνισμών και Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων.

Η ηλεκτρονικοποίηση των συμβάσεων, το νέο οργανωτικό σχήμα και το εκτεταμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των δημοσίων υπαλλήλων, αποτελούν μια «αληθινή σιωπηρή επανάσταση στις δημόσιες συμβάσεις», όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου.