X

«Δεν χωράει ανθρώπινος νους τα όσα έκανε στη Μυρτώ»

Τη φρίκη που έζησε εκείνο το δραματικό καλοκαίρι στην Πάρο όταν άκουσε από τους γιατρούς τι είχε κάνει στη Μυρτώ ο Πακιστανός βιαστής, περιέγραψε η μητέρα της Μυρτώς στον ΑΝΤ1 και στον Θανάση Τσίτσα.

Ant1news



Των Θανάση Τσίτσα και Πάνου Σατζόγλου (producer - film maker)

Η μητέρα της Μυρτώς από το κέντρο αποκατάστασης της Βοστώνης μίλησε για τις τελευταίες ξένοιαστες στιγμές, πριν την φρικτή επίθεση σε βάρος του κοριτσιού, η οποία ήταν και η τελευταία φορά που την είδε να χαμογελάει. Μετά, όπως λέει στον ΑΝΤ1, ξεκίνησε ο εφιάλτης και περιέγραψε τις στιγμές και το δράμα της όταν έμαθε την αγριότητα με την οποία επιτέθηκε στη Μυρτώ.

Ήταν «φριχτές, γιατί μάθαινα με λεπτομέρειες από τους γιατρούς τι είχε κάνει αυτός (…) στο παιδί μου και το μυαλό μου δεν μπορούσε να συλλάβει το μέγεθος της αγριότητας.  Όχι για το παιδί μου, αλλά ούτε σε ένα ζώο εγώ δεν θα είχα τη δύναμη να το κάνω», τονίζει με πόνο ψυχής.

Όταν είδε την εικόνα του δράστη να συλλαμβάνεται από τους αστυνομικούς, το μυαλό της πήγε, όπως λέει, στις στιγμές λίγο πριν την επίθεση. Τον είχε είδε να κοιτάζει την ίδια και τη Μυρτώ με ένα παράξενο βλέμμα.

«Εκείνη την στιγμή, ακριβώς επειδή εγώ είμαι ο μοναδικός μάρτυρας και τον είχα δει, πριν κάνει ό,τι κάνει, και επειδή η όλη του μορφή μου επανήλθε και ο τρόπος που μας κοιτούσε, προς στιγμήν και για 2-3 ημέρες, στο μυαλό μου περνούσαν τρελά πράγματα. Αλλά είπα όχι, δεν θα ασχοληθώ μαζί του, δεν θα τον σκέφτομαι. Πίεσα πάρα πολύ τον εαυτό μου», λέει η μητέρα της Μυρτώς, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να ξεχάσει τον δράστη και τα όσα έκανε στο παιδί της.

Ταυτόχρονα στέλνει και ένα μήνυμα μέσω του ΑΝΤ1 ότι ανεξάρτητα από την διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ αυτής και της ομοσπονδίας των Ελληνικών Συλλόγων για τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για το παιδί, οι ομογενείς δεν πρέπει να επηρεαστούν κι αν προκύψει ανάγκη πρέπει ξανά να σπεύσουν στο πλάι όσων χρειαστούν βοήθεια.