X

Οσμή σκανδάλου στην αγορά αυτοκινήτου

Πληροφορίες για «απάτη» πώλησης παλαιών αυτοκινήτων ως καινούριων, με εμπλεκόμενες για την ώρα εξουσιοδοτημένες μονάδες πώλησης πολυτελών αυτοκινήτων υψηλού κυβισμού.

Ant1news

Όλα ξεκίνησαν όταν τυχαία ιδιοκτήτες ανακάλυψαν ότι αυτοκίνητα που είχαν αγοράσει ως καινούρια εδώ και κάποια χρόνια, είχαν ταξινομηθεί και σε άλλη χώρα, είχαν δηλαδή πάρει πινακίδες και στο εξωτερικό, άρα κάθε άλλο παρά καινούρια ήταν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ημερησία», από καταγγελίες που έχουν γίνει και την έρευνα που είναι σε εξέλιξη, τόσο σε Διευθύνσεις Μεταφορών ανά την Ελλάδα -καθώς το φαινόμενο δεν εστιάζεται σε μία περιοχή- όσο και στα τελωνεία υποδοχής αυτοκινήτων, έχουν προκύψει σωρεία ύποπτων στοιχείων και αμφιβολίες για ακόμη άγνωστο αριθμό αυτοκινήτων, οι ιδιοκτήτες των οποίων φαίνεται πως έχουν εξαπατηθεί, πληρώνοντας ως καινούριο ένα πολυτελές υψηλού κυβισμού ΙΧ, που δεν είναι καινούριο, αλλά παλαιό, σε κάποιες περιπτώσεις ίσως αμεταχείριστο και άφθαρτο, αλλά παλαιό.

Τι αποκαλύπτει ο έλεγχος

Από τα μέχρι στιγμής ευρήματα των ελέγχων, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ξεχωρίζουν:

  • αυτοκίνητα που κυκλοφορούν από το 2008 στην Ελλάδα, αλλά σε κανένα επίσημο έγγραφο, βάσει του αριθμού πλαισίου, δεν έχουν εισαχθεί ποτέ στην χώρα μας.
  • φάκελοι με τριπλά έγγραφα ταξινόμησης, που φαίνεται πως χρησίμευσαν για να μπουν στη χώρα κάποια αυτοκίνητα ως «φαντάσματα».
  • πολυτελή αυτοκίνητα που υποτίθεται εισήχθησαν καινούρια τον Αύγουστο, αλλά έγγραφα αποδεικνύουν ότι είναι στην Ελλάδα τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του ίδιου έτους.
  • υψηλού κυβισμού ΙΧ με έγγραφα, όπου δεν αναγράφονται ούτε το εργοστάσιο, ούτε η χώρα προέλευσης.
  • αυτοκίνητα που φαίνεται να έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα μέσω συγκεκριμένου λιμανιού, στο οποίο όμως δεν έχει πιάσει ποτέ καράβι μεταφοράς οχημάτων.

Η έρευνα είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο και ουδείς μπορεί να κάνει εκτίμηση για τα ακριβή δεδομένα της υπόθεσης κι αν αφορά κάποιες λίγες περιπτώσεις ή μεγαλύτερο αριθμό αυτοκινήτων, ενώ μένει κυρίως να διασαφηνιστούν οι λόγοι και το ακριβές όφελος από όλα αυτά που αποκαλύπτονται.