X

«Επαναστατικό» κάλεσμα από τον Χριστόδουλο Ξηρό

Έχοντας πίσω του φωτογραφίες του Τσε Γκεβάρα, του Καραϊσκάκη, του Κολοκοτρώνη και του Άρη Βελουχιώτη, ο Χριστόδουλος Ξηρός καλεί τους συντρόφους του να ξεσηκωθούν.

Ant1news

Αναλυτικότερα, ο Χριστόδουλος Ξηρός είπε στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του τα εξής:

«Η κοινωνία καταρρέει. Χιλιάδες αυτόχειρες, εκατοντάδες χιλιάδες στα συσσίτια, ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι, όλο και περισσότεροι δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται. Άνθρωποι πεθαίνουν δίπλα μας από την πείνα και το κρύο, κοιμούνται στα παγκάκια και τα πεζοδρόμια. Σκουπιδοδίφιση, επαιτεία, εκπόρνευση, τα ναρκωτικά σε υπερπροσφορά καταστρέφουν τη νεολαία, πριονίζοντας την όποια διάθεση αντίστασης.

Λοιπόν τι περιμένουμε; Αν δεν αντιδράσουμε άμεσα, τώρα, σήμερα, θα πάψουμε να υπάρχουμε σαν λαός, σαν πολιτισμός. Η μόνη προοπτική για έξοδο από αυτήν την τραγική κατάσταση είναι σύγκρουση και ανατροπή.

Ποτέ και πουθενά καθ’ όλη τη διάρκεια του ιστορικού γίγνεσθαι δε χαρίστηκε τίποτα. Όλα κατακτήθηκαν με αγώνες και ποταμούς αίματος.

Αντιθέτως, όποιος λαός απεμπόλησε τα αγωνιστικά αντανακλαστικά του, έχασε τα πάντα. Όποιος δεν αποδέχεται τον αγώνα, όποιος προσπαθεί να αποφύγει τη σύγκρουση που μας έχει επιβληθεί, τότε απλά θα οδηγηθεί στη δουλεία με τη θέληση του.

Πρώτη προϋπόθεση, φυσικά, η εκδίωξη του πολιτικού προσωπικού. Παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Δήμευση περιουσίας τραπεζών, κλεφτών πολιτικών και συγγενών τους. Έξοδος από ευρώ, Ευρωπαϊκή Ένωση και λοιπές συμμαχίες. Αναζήτηση και δημιουργία νέων συμμαχιών. Ολοκληρωτική διαγραφή του χρέους και άρνηση κάθε πληρωμής του. Ακύρωση συμφωνιών και συμβάσεων που έκαναν οι δωσίλογες κυβερνήσεις. Ανάπτυξη με ίδια μέσα, με νέους φορείς χρηματοδότησης και με κοινωνικό έλεγχο. Οργάνωση εξ αρχής, Υγείας, Παιδείας και κοινωνικού κράτους.

Πρώτα-πρώτα, σταματάμε να τους πληρώνουμε. Ούτε ένα ευρώ σε τράπεζες, εφορίες και λογαριασμούς. Δε θα αφήσουμε να πεθάνουν τα παιδιά μας για να πληρώνουμε τους δυνάστες μας.

Ομάδες περιφρούρησης σε κάθε χώρο, σε κάθε γειτονιά, ενάντια σε κατασχέσεις, κόψιμο ρολογιών ηλεκτρικού/νερού. Με ειδοποίηση μέσω κινητών-διαδικτύου, να μαζευόμαστε ακαριαία, να τους ξυλοφορτώνουμε και να τους εκδιώκουμε όλοι-μαζί. Το κίνημά μας θα βρει χιλιάδες τρόπους, αρκεί η σκέψη μας να είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Ραβδί και φτύσιμο πρώτα-πρώτα σε υπουργούς, βουλευτές, πολιτευτές, σε συνδικαλιστές και δημοσιογράφους, όπου τους πετυχαίνουμε.

Ραβδί και φτύσιμο στους μπάτσους, στους σεκιουριτάδες, στους ελεγκτές, στους προπαγανδιστές του εχθρού, στους έμπορους ναρκωτικών, στους εισπράκτορες και σε κάθε πληρωμένο τσανάκι του κράτους.

Κάνω έκκληση σε όλους τους συντρόφους που υιοθετούν την αναρχική δράση, ελεύθερους και αιχμάλωτους, έκκληση για ενότητα στην πράξη. Δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να διαφωνούμε. Έχουμε πόλεμο. Και στον πόλεμο δεν κάνεις ψιλή κουβέντα, δίνεις μάχες.

Σύντροφοι της ένοπλης δράσης, ελεύθεροι και αιχμάλωτοι, στηρίξτε και πλαισιώστε το κίνημά μας. Βγάλτε ανακοινώσεις υποστήριξης. Βοηθήστε σε επίπεδο αναλύσεων και προτάσεων.

Σύντροφοι της άκρας αριστεράς και της αναρχίας, όσοι έχετε ακόμη μέσα σας το μικρόβιο της επανάστασης: Ξεχάστε τις διαφορές και τις οριοθετήσεις. Δεν είναι καιρός για εσωστρέφεια και αυτοκατανάλωση. Είναι η ώρα της μάχης. Ο εχθρός είναι απέναντι και εκεί πρέπει να στραφούμε όλοι.

Ξεκινήστε σήμερα, τώρα, πόρτα-πόρτα, γειτονιά-γειτονιά. Δεν έχουμε πλέον καιρό για χάσιμο. Δε θα έρθει ο λαός να μας βρει στα γραφεία μας. Εμείς θα πάμε εκεί. Δική μας δουλειά είναι να ανάψουμε το φιτίλι.

Σύντροφοι της μαζικής και της ένοπλης δράσης, ελεύθεροι και αιχμάλωτοι, πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι τώρα είναι η δική μας ώρα, όπως το ’41 ήταν του Άρη και το ’21 του Καραϊσκάκη. Πρέπει να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών, πρέπει να σταθούμε περήφανοι απέναντι στην Ιστορία.

Ραντεβού στα γουναράδικα.»

Διαβάστε επίσης το κείμενο της επιστολής Χριστόδουλου Ξηρού, που δημοσιεύθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου κληθείς να σχολιάσει την επιστολή Χ. Ξηρού τόνισε:

"Οι δηλώσεις των τρομοκρατών λαμβάνουν απάντηση από τη Δικαιοσύνη στο πλαίσιο του Συντάγματος, των νόμων και των θεσμών. Όμως, η ελληνική Πολιτεία οφείλει να θωρακίσει τους πολίτες από αυτούς που τους επιβουλεύονται. Γιʼ αυτό και η λειτουργία Καταστήματος Κράτησης υψίστης ασφαλείας αποτελεί αναγκαίο μέτρο για τους εχθρούς της Δημοκρατίας και αυτό θα γίνει με όρους ασφάλειας της κοινωνίας και τήρησής της νομιμότητας, όπως συμβαίνει σε όλα  τα δημοκρατικά κράτη".