X

Συνελήφθη στην Αλβανία ο δραπέτης Ιλίρ Κούπα

Συνελήφθη στην Αλβανία ο δραπέτης των φυλακών Τρικάλων Ιλίρ Κούπα. Κλιμάκιο αξιωματικών της ΕΛΑΣ μεταβαίνει στα Τίρανα. Δείτε το βίντεο της σύλληψης!

Ant1news

Στον εντοπισμό του δραπέτη των φυλακών Τρικάλων, ο οποίος είχε αποφύγει τα πυρά αστυνομικών  πριν μερικούς μήνες, οδήγησε η παρακολούθηση της συζύγου του.

Πριν από οκτώ ημέρες η γυναίκα του έφυγε για την Αλβανία, εντοπίστηκε  από την αλβανική αστυνομία και έτσι ο Κούπα εντοπίστηκε και συνελήφθη. 

Πληροφορίες θέλουν τον Ιλίρ Κούπα, κατά το χρονικό διάστημα που είχε δραπετεύσει,  να είναι μέλος συμμορίας που διέπραττε ένοπλες ληστείες, ενώ είχε καταφέρει να διαφύγει μετά την τελευταία αιματηρή μάχη με άνδρες της ΕΚΑΜ στην 'Ηπειρο, όπου έπεσε νεκρός ο ομοεθνής του Μαριάν Κόλα, στις 21 του περασμένου Ιουλίου.

Κλιμάκιο της ΕΛΑΣ στα Τίρανα

Κλιμάκιο αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας μεταβαίνει στα Τίρανα, όπου συνελήφθη τα ξημερώματα ο Αλβανός δραπέτης.

Οι Έλληνες αξιωματικοί, οι οποίοι βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τις αλβανικές Αρχές, θα ερευνήσουν τον χώρο διαμονής του Αλβανού δραπέτη, ενώ θα εξετάσουν και τον ίδιο, με σκοπό τη συλλογή στοιχείων για την απόδραση του από τις φυλακές Τρικάλων.

Στόχος των Αρχών είναι να διευκρινιστεί ποιος τη σχεδίασε, πώς οργανώθηκε, ποιοι συμμετείχαν και κυρίως να συγκεντρωθούν στοιχεία για τα κυκλώματα μέσα και έξω από τις φυλακές και τους συνεργούς των δραπετών.

Η αιματοβαμμένη πορεία μέχρι τη σύλληψη

Ανθρωποκυνηγητό είχε εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 27χρονου κακοποιού, ο οποίος με πέντε ακόμα δραπέτες έγιναν αφορμή για να χυθεί αίμα…

Ο Κούπα εντοπίστηκε στα Ιωάννινα στις 21 Ιουλίου 2013, αλλά κατάφερε να διαφύγει, αφήνοντας όμως πίσω του το άψυχο σώμα του Μαριάν Κόλα, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά ανδρών της ΕΛΑΣ.

Είχε προηγηθεί συμπλοκή στο Δίστομο Βοιωτίας, όπου δολοφονήθηκε στις 17 Ιουνίου 2013 ο 37χρονος υπαρχιφύλακας Γιώργος Ανδριτσόπουλος.

Νωρίτερα, το όνομα του Μάριο Κόλα ενεπλάκη στην υπόθεση της δολοφονίας της 25χρονης Κατερίνας Ζώγαλη στα Ίσθμια, κατά τη διάρκεια καταδίωξης των δραπετών των φυλακών Τρικάλων από αστυνομικούς. Η νεαρή ξενοδοχουπάλληλος είχε την ατυχία να βρεθεί ανάμεσα στα διασταυρούμενα πυρά και να χάσει τη ζωή της ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό της.

Οι δραπέτες βρήκαν καταφύγιο σε εξοχικές κατοικίες στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, ενώ τώρα, μετά τη σύλληψη του 27χρονου, ο οποίος αναμένεται να εκδοθεί στην Ελλάδα, αναζητούνται ο 25χρονος Κλεμέντ Κάλα, ο 40χρονος Αντμίρ Μουρατάι και ο 30χρονος Φάτος Σουλά-Μπράχα.

Τα αλβανικά ΜΜΕ για τη σύλληψη του Κούπα

Πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων της Αλβανίας είναι η σύλληψη του Αλβανού κακοποιού, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας μιλά για μια επιτυχημένη επιχείρηση που οδήγησε τις αρχές στον εντοπισμό του Ιλίρ Κούπα.

Παράλληλα, ο υπουργός δηλώνει ότι οι έρευνες γύρω από τον Κούπα συνεχίζονται, καθώς δεν αποκλείεται ο ίδιος να εμπλέκεται σε ποινικές υποθέσεις της γείτονος.

Δείτε τη σύλληψη του Κούπα:

 

Οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Αλβανίας: