X

Σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα συνεχίζει την "μάχη" η Μυρτώ

Σε κέντρο αποκατάστασης στην Λάρισα θα νοσηλεύεται πλέον η 16χρονη Μυρτώ μετά την πολύμηνη παραμονή της σε νοσοκομείο της Βοστόνης.

Ant1news



Η μητέρα της Μυρτώς σε δηλώσεις της κατά την άφιξη τους στην Ελλάδα είπε ότι το παιδί της δεν θα ξαναγίνει όπως ήταν, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει καταδίκη του δράστη που έφερε την κόρη της σε αυτή την κατάσταση.  

Σύμφωνα με την επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου έχει εκπονηθεί ένα πλήρες πρόγραμμα αποκατάστασης το οποίο περιλαμβάνει κινησιοθεραπεία, εντατική λογοθεραπεία με ένα σύστημα εναλλακτικής επικοινωνίας- καθώς προς το παρόν η Μυρτώ «επικοινωνεί» μόνο με τα μάτια, κάτι που εκλαμβάνεται ως ενθαρρυντικό σημάδι- εργοθεραπεία και ψυχολογική υποστήριξη.

Ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασής της ενδεχομένως να διαφοροποιηθεί το πρόγραμμα που θα ακολουθεί ενώ θα παρακολουθείται και ιατρικά με κεντρικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της.

Η 16χρονη Μυρτώ είχε πέσει θύμα βάναυσης επίθεσης ενός Πακιστανού στην Πάρο πρόπερσι το καλοκαίρι και υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η δίκη του Πακιστανού ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό της Μυρτώς θα ξεκινήσει την ερχόμενη Τρίτη.