X

Τσίπρας: «Κάθαρση και τιμωρία»

Στήριξη στις εισαγγελείς διαφθοράς παρείχε με τις δηλώσεις αλλά και την επίσκεψή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ant1news

Της Έρρικας Βαλλιάνου

 «Ήρθα εδώ να επαναλάβω αυτό που λέει ο περισσότερος κόσμος: η δικαιοσύνη να συνεχίσει την κάθαρση. Όποιος έκλεψε κρατικό χρήμα να το επιστρέψει και να τιμωρηθεί. Κάθαρση και τιμωρία. Στη δικαιοσύνη ο ελληνικό λαός προσβλέπει», δήλωσε στους δημοσιογράφους βγαίνοντας από το εισαγγελικό γραφείο.

Ο Αλέξης Τσίπρας νωρίτερα, συνοδευόμενος από τους βουλευτές Ζωή Κωνσταντοπούλου και Σταύρο Κοντονή επισκέφθηκε και τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Μανώλη Ρασιδάκη, ενώ ανάλογη επίσκεψη έκανε και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Σωτήρη Ρίζο παρουσία των αντιπροέδρων.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ζήτησε ενημέρωση για τις τελευταίες σημαντικές αποφάσεις του ΣτΕ, καθώς και για τις τελευταίες υποθέσεις διαφθοράς αξιωματούχων που μελετούν οι εισαγγελείς Ελένη Ράικου και Πόπη Παπανδρέου.

Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΣτΕ χαρακτήρισε με δηλώσεις του την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα χρήσιμη και δημιουργική, καθώς δόθηκε η ευκαιρία να επισημανθούν οι  δυσκολίες του δικαστηρίου να επιλύει όλο και περισσότερο οξυμένες διαφορές των πολιτών με το Κράτος.

Ο κ. Ρίζος παρακάλεσε σύμφωνα με πληροφορίες, τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να συμβάλει, στην ενίσχυση του θεσμικού ρόλου του δικαστηρίου, ως εγγυητή της πραγματικής λειτουργίας του συνταγματικού κράτους.

 Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας  ανέφερε ότι η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη αποτελεί βασικό πυλώνα της δημοκρατίας και μάλιστα σε μια περίοδο κρίσης και ειδικά των θεσμών. «Εδώ και τρία χρόνια παραβιάζεται το Σύνταγμα και οι διαδικασίες που ορίζει, κάτι που γίνεται  κατ΄ εντολή των δανειστών μας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε ότι  έτσι όμως   παραβιάζεται ο σκληρός πυρήνας της Δημοκρατίας.

Αντίδραση ΠΑΣΟΚ στις επισκέψεις Τσίπρα

Περίεργη θεσμικά χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο του ΣτΕ και κατά μείζονα λόγο η συνάντηση με την εισαγγελέα κ. Ράϊκου.

«Οι δικαστικοί λειτουργοί δεν μπορούν να αρνηθούν μια συνάντηση που ζητείται, το θέμα είναι γιατί επιδιώκεται από τον κ. Τσίπρα η δημιουργία εντυπώσεων που δυσκολεύουν το έργο της Δικαιοσύνης.

Οι θεσμικοί παράγοντες της πολιτείας είθισται να συναντώνται με τους προέδρους των ανώτερων δικαστηρίων και τον Εισαγγελέα του ΑΠ εν σώματι καθώς και με τις διοικήσεις των δικαστικών ενώσεων», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ.