X

Χιονιάς σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκονται πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και κάποιες πολιτείες των ΗΠΑ.

Ant1news

Την ώρα που οι Αυστραλοί βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα καύσωνα, στο βόρειο ημισφαίριο Ευρωπαίοι και Αμερικανοί καλούνται για άλλη μια φορά να τα βγάλουν πέρα με τον σφοδρό χιονιά.

Αντιμέτωπες με νέο κύμα κακοκαιρίας είναι οι ΗΠΑ, με θερμοκρασίες που μέσα στη νύχτα αναμένεται να φτάσουν τους -30 βαθμούς κελσίου.

Οδικές αρτηρίες παρέλυσαν στην Οττάβα, το Ιλινόις ,την Αϊοβα, αλλά και το Κλίβελαντ, με πολλά οχήματα "να κολλάνε" στο χιόνι. Στο Σικάγο σημειώνονται και τροχαία ατυχήματα εξαιτίας του χιονιού, χωρίς ευτυχώς να έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής θύματα. Πολλά είναι όμως τα κυκλοφοριακά προβλήματα στην αμερικανική μεγαλούπολη.

 

Εντυπωσιακή είναι και η εικόνα λίμνης που «αχνίζει» εξαιτίας του τσουχτερού κρύου!

Κλειστοί παραμένουν πολλοί δρόμοι, σχολεία και υπηρεσίες στη Ρουμανία τα τελευταία 24ωρα, εξαιτίας σφοδρής χιονοθύελλας, ενώ έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Σε κίτρινο συναγερμό βρίσκεται και το μεγαλύτερο μέρος της Μολδαβίας, ενώ τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τη Βουλγαρία, προκαλούν διακοπές της ηλεκτροδότησης. Προβλήματα ΄υπάρχουν και στη Γερμανία.


Χιονοπτώσεις και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες σημειώνονται και στο Μαυροβούνιο, ενώ  το πρακτορείο Associated Press μετέδωσε ότι οι αρχές στη Γαλλία ανακάλυψαν τις σωρούς δύο σκιέρ που σκοτώθηκαν από χιονοστοιβάδα στις Άλπεις.  Η Μετεωρολογική Υπηρεσία κήρυξε πορτοκαλί συναγερμό για σφοδρές χιονοπτώσεις τις επόμενες ώρες σε 8 περιφέρειες στα βορειοανατολικά, ενώ οι αρχές κάνουν αγώνα δρόμου για να παραδώσουν ξανά στην κυκλοφορία 25 αυτοκινητόδρομους.

Για επιδείνωση του καιρού μιλούν οι μετεωρολόγοι στην Ιταλία, ενώ δεκαεπτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το κρύο στη διάρκεια του σαββατοκύριακου στην Πολωνία, εκεί όπου οι θερμοκρασίες σε ορισμένες περιοχές έπεσαν στους 20 βαθμούς υπό το μηδέν.