X

Το e-παράβολο μπαίνει στην καθημερινότητα μας

Διευρύνεται ο αριθμός  των υπηρεσιών του Δημοσίου όπου χρησιμοποιείται, ενώ σε λίγες ημέρες θα μπορεί να πληρωθεί και μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.

Ant1news



Του Παναγιώτη Δημητρακόπουλου

Σε παραγωγική λειτουργία μπήκε το ηλεκτρονικό παράβολο, μετά από 4μηνη δοκιμαστική λειτουργία της εφαρμογής με παράβολα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στο πλαίσιο της οποίας εκδόθηκαν 100.000 παράβολα, εκ των οποίων τα 52.000 έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί.

Στην εφαρμογή του e-παραβόλου θα ενταχθεί στις επόμενες ημέρες πλήθος φορέων του Δημοσίου, ενώ ήδη από χθες, με ηλεκτρονικά παράβολα γίνονται οι συναλλαγές, πέραν του Υπ. Υποδομών, στις υπηρεσίες των:
- Υπ. Εθνικής Άμυνας
- Υπ. Τουρισμού
- Υπ. Εξωτερικών
- Υπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
- Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού -Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού
- Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης & Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας
- Γ.Γ. Ενημέρωσης & Επικοινωνίας - Γ.Γ. Μέσων Ενημέρωσης

Για την χορήγηση ηλεκτρονικού παραβόλου οι ενδιαφερόμενοι, φυσικά πρόσωπα και εταιρείες πρέπει να επισκεφθούν τον διαδικτυακό τόπο της ΓΓΠΣ (www.gsis.gr>) και να επιλέξουν από τις «Υπηρεσίες προς Πολίτες ή Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις» την σχετική εφαρμογή «e-Παράβολο».

Τα ηλεκτρονικά παράβολα είναι διαθέσιμα για κατάθεση στον φορέα από τον οποίο θέλει να εξυπηρετηθεί ο ενδιαφερόμενος δύο ημέρες μετά από την πληρωμή τους.

Ο χρόνος αυτός θα μπορεί και να εξαλειφθεί πλήρως από την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, οπότε θα δοθεί η δυνατότητα η πληρωμή τους να γίνεται μέσω χρωστικής ή πιστωτικής κάρτας, οπότε τα παράβολα θα τίθενται αυτομάτως σε ισχύ κι ο πολίτης ή η εταιρία θα μπορούν να το καταθέτουν άμεσα στον φορέα με τον οποίο θα συναλλαχθούν.